Hramul Bisericii ”Sf. Ioan Botezatorul” din Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul Bisericii ”Sf. Ioan Botezătorul” din Galați

[2015-01-07]
În fiecare an, la 7 ianuarie, când întreaga Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Ioan Botezătorul, parohia gălățeană din cartierul Micro 21 se află în zi de sărbătoare, deoarece își cinstește ocrotitorul, a precizat părintele Gabriel Molocea.
Programul slujbelor dedicate hramului bisericii au debutat încă din ajun, prin oficierea slujbei Vecernie cu Litie, precum și Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul.
În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Biserica a fost arhiplină de credincioși, care, într-o deosebită atmosferă de evlavie, au venit cu credință să-l cinstească pe Sfântul Ioan Botezătorul.
La final, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat și stropit cu Agheasmă Mare pe toți cei prezenți.
În paraclisul „Sfântul Ierarh Nectarie și Sfântul Ierarh Dosoftei“ de la demisolul noii biserici, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit o slujbă de mulțumire, precum și parastasul pentru slujitorii și ctitorii trecuți la Domnul.
În parohia „Sf. Ioan Botezătorul“, începând cu anul 1997, se construiește noua biserică, în prezent lucrările fiind ajunse la acoperiș. La finele acestui an, cu ajutorul lui Dumnezeu și prin implicarea efectivă a bunilor credincioși, a fost așezată crucea pe turla mare a bisericii.
La demisol este finalizat deja paraclisul care-i are ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Nectarie și Sfântul Ierarh Dosoftei unde se poate sluji Sfânta Liturghie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1242, Ultimul acces: 2024-02-22 07:24:44