Biserica Ortodoxa Romana respinge invocarea religiei ca pretext pentru actiuni extremiste si ucigase (Mediafax.ro) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Ortodoxă Română respinge invocarea religiei ca pretext pentru acțiuni extremiste și ucigașe (Mediafax.ro)

[2015-01-08]
Biserica Ortodoxă Română condamnă atacul terorist de la Paris și respinge invocarea religiei ca pretext pentru a justifica acțiuni politice extremiste, violente și ucigașe, deoarece o crimă comisă în numele lui Dumnezeu este o negare a religiei ca factor al păcii spirituale și sociale.
"Patriarhia Română condamnă atacul terorist de la Paris, din 7 ianuarie 2015, care a cauzat moartea a douăsprezece persoane și rănirea altor unsprezece. Biserica Ortodoxă Română respinge invocarea religiei ca pretext pentru a justifica acțiuni politice extremiste, violente și ucigașe, deoarece o crimă comisă în numele lui Dumnezeu este o negare a religiei ca factor al păcii spirituale și sociale", se arată într-un comunicat de presă remis, joi, agenției MEDIAFAX.
BOR arată că, în societatea pluralistă de astăzi, cultele religioase trebuie să conviețuiască în armonie și cooperare pentru binele comun, iar societatea să respecte demnitatea și valorile fiecărei religii.
De asemenea, Patriarhia exprimă compasiunea pentru familiile îndoliate și solidaritatea cu poporul francez.
Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmați cu arme automate și lansatoare de rachete, la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicației, Stéphane Charbonnier (Charb), și alți trei cunoscuți caricaturiști - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) și Georges Wolinski (Wolinski).
Doi frați de naționalitate franceză născuți la Paris, Said Kouachi, în vârstă de 34 de ani, și Chérif Kouachi, în vârstă de 32 de ani, un jihadist cunoscut serviciilor antiteroriste, au fost identificați drept presupușii autori ai atacului și sunt căutați de poliție.
Un al treilea suspect, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, care i-ar fi ajutat pe cei doi frați să comită atacul sângeros de la sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, s-a predat poliției, au anunțat surse concordante, citate de AFP.
Șapte persoane, bărbați și femei din anturajul celor doi frați, se află joi în arest preventiv în cadrul anchetei, a anunțat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, relatează AFP.
Autor: Elvira Gheorghita

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1285, Ultimul acces: 2024-02-21 16:13:04