Patriarhul rus Kirill: Dezbinarea poporului ucrainean poate duce la disparitia lui (Romanialibera.ro) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul rus Kirill: Dezbinarea poporului ucrainean poate duce la dispariția lui (Romanialibera.ro)

[2015-01-08]
Conflictul intern din Ucraina poate duce la dispariția nu numai a statului ucrainean, ci și a poporului acestei țări, a declarat patriarhul rus Kirill într-un interviu pentru canalul de televiziune Rossia-1, cu ocazia Crăciunului, sărbătorit de ruși la 7 ianuarie conform vechiului calendar iulian.
'Ceea ce se petrece astăzi în Ucraina este o reală dezbinare a poporului. Însuși Domnul spune că, dacă o împărăție se va dezbina în sine, acea împărăție nu va dăinui', a afirmat șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, potrivit agenției TASS, citată de Agerpres.
''Principiile democratice actuale presupun că, de dragul armoniei, în societate trebuie să existe înțelegere. Dar, atunci când în lupta pentru democrație, o parte din societate încalcă practic drepturile celeilalte părți, când o doctrină politică, îndreptățindu-se, folosește arma, atunci deja nu mai este vorba de democrație'', a adăugat patriarhul rus, cu aluzie la armata ucraineană care luptă împotriva separatiștilor proruși din estul Ucrainei.
Oamenii, a continuat patriarhul Kirill, ''trebuie să știe că, în pofida faptului că aparțin unor grupuri separate, cu atitudine diferită față de istorie și adevăr, ei pot construi împreună o viață pașnică''. ''Să dea Domnul ca această înțelegere să se înrădăcineze în conștiința conducătorilor Ucrainei și a întregii societăți ucrainene'', a încheiat patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1323, Ultimul acces: 2024-02-21 16:13:19