Hramul bisericii Parohiei vrancene Hangulesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul bisericii Parohiei vrâncene Hângulești

[2015-01-08]
Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“ din Parohia vrânceană Hângulești a îmbrăcat, miercuri, 7 ianuarie 2015, haine de sărbătoare. Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși. Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic misionar al eparhiei, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu.
„Sărbătoarea de astăzi se numește «Soborul Sfântului Ioan Botezătorul» și semnifică adunarea credincioșilor care, din evlavie și credință, vin la biserică pentru a-l cinsti, într-o astfel de zi, pe cel mai mare dintre prooroci, cel ce s-a învrednicit să-l atingă cu mâna pe creștet pe Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Sfânta Evanghelie de astăzi de la Ioan, cap.1, ne prezintă câteva mărturii despre misiunea pe care Dumnezeu i-a încredințat-o acestui prooroc. El a dat mărturie că nu este Hristos, ci a venit să boteze cu apă spre pocăință, ajutându-i pe oameni să pregătească în sufletul lor calea pentru primirea Celui ce era mai mare decât el, adică a lui Iisus Hristos, Mântuitorul lumii, Care va boteza cu Duh Sfânt și cu foc“, a explicat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, în cuvântul de învățătură.
Locașul de cult a fost ridicat în perioada 1979-1980, pe locul unei mai vechi biserici din lemn, distrusă de cutremurul din 4 martie 1977. De-a lungul timpului, sfântul locaș a trecut prin importante lucrări de consolidare și restaurare a picturii, deoarece a fost grav avariat în urma cutremurelor din anii 1986 și 1990. Totodată, biserica a fost dotată cu toate obiectele necesare cultului, fiind resfințită în data de 24 mai 1998.
La finalul Sfintei Liturghii, s-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii mutați la Domnul și a fost binecuvântată noua casă parohială.
Pentru activitatea pastorală și administrativ-gospodărească desfășurată în comunitate, preotul paroh Laurențiu Enache a primit rangul de iconom stavrofor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1442, Ultimul acces: 2024-11-12 11:10:53