Hramul Bisericii ”Domnita Balasa” din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul Bisericii ”Domnița Bălașa” din Capitală

[2015-01-08]
Biserica Ortodoxă îl va pomeni, sâmbătă, 10 ianuarie, pe Sfântul Ierarh Grigorie, Episcopul Nyssei. Biseric㠄Domnița Bălașa” din Capitală își va sărbători cu această ocazie cel de-al treilea hram. Locașul de cult este singurul din București care păstrează un fragment din moaștele Sfântului Grigorie.
„Slujba de cinstire a sfântului sau ziua de prăznuire va debuta cu slujba Vecerniei la ora 17:00, apoi Litia în continuare, iar probabil pe la ora 18:30 va avea loc procesiunea cu moaștele sfântului Grigorie de Nyssa în jurul Bisericii. A doua zi va fi oficiată Sfânta Liturghie și slujba de pomenire a ctitorilor” a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Zaharia Matei de la Biserica „Domnița Bălașa”, București.
Moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa se află la Biserica „Domnița Bălașa” din Capitală de aproximativ 40 de ani, iar relicvariul cu sfintele odoare datează din anul 1792.
Ctitorie a fiicei Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, Domnița Balașa, locașul de cult este unul dintre cele mai frumoase și impunătoare din Capitală. În prezent se lucrează la restaurarea catapetesmei.
Biserica „Domnița Bălașa”, este o construcție în stil neoromantic și neobizantin, de mari dimensiuni. Actuala biserică, a patra ridicată pe același loc, a fost zidită în timpul domniei Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1270, Ultimul acces: 2024-02-21 08:36:06