Sarbatoarea "Soborul Sfantului Proroc Ioan Botezatorul", la Giurgiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea "Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul", la Giurgiu

[2015-01-08]
La 7 ianuarie 2015, Biserica Ortodoxă a sărbătorit Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului. Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în paraclisul noii biserici a Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni" din mun. Giurgiu. Cu acest prilej, spre bucuria duhovnicească a credincioșilor, au fost aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu fragmente din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.
În cuvântul de învățătură, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului a evidențiat viața și lucrarea profetică a Sfântului Ioan Botezătorul, despre care însuși Domnul Hristos mărturisea că este cel mai mare dintre toți oamenii născuți din femeie și cel dintâi între Prooroci. Sfântul Ioan Botezătorul, simbolul martirilor și al misionarilor, reprezintă modelul de rugăciune și de pocăință. El a rămas în tradiția Bisericii ca Mergătorul-înainte al lui Hristos, cel care Îl prezintă lumii pe Mielul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii, a încheiat Chiriarhul.
După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit o slujbă de pomenire pentru cei trecuți la cele veșnice.
La final, ierarhul a oferit părintelui paroh Ștefan Lucian Ionuț o icoană a Sf. Ioan Gură de Aur, părintelui Gheorghe Ion o icoană a Sfântului și Dreptului Simeon , iar părintelui Mihăescu Bogdan o icoană a Sf. Efrem cel Nou. De asemenea, părintelui Arhid. Grigorescu George Sebastian, Preasfinția Sa i-a oferit o icoană a Sf. Ioan Botezătorul, iar părintelui Diac. Puflea Radu Casian, o icoană a Sf. Ioan Casian. Totodată, Chiriarhul a adresat credincioșilor prezenți urări de sănătate, pace și fericire cu prilejul sărbătoririi Sfântului Ioan Botezătorul, oferindu-le tuturor iconițe.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 594, Ultimul acces: 2021-04-22 03:17:49