Biserica alaturi de cei aflati in nevoie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica alături de cei aflați în nevoie

[2015-01-08]
Centrul Social de Urgență din Gara CFR din Alba Iulia, așezământ patronat de Asociația Filantropia Ortodoxă, oferă în prezent adăpost și hrană pentru 56 de oameni ai străzii, capacitatea așezământului fiind suplimentată în ultima perioadă din cauza temperaturilor extrem de scăzute.
În prezent beneficiază de serviciile Centrului Social de Urgență un număr de 45 bărbați și 11 femei, iar cel mai vârstnic beneficiar are 87 de ani.
De la începutul anului și până în prezent în centru au fost aduse cinci persoane care au fost ridicate de pe stradă de polițiști sau de echipajele SMURD deoarece puteau îngheța de frig, având în vedere că în timpul nopților au fost înregistrate temperaturi foarte scăzute.
Ultimul caz a fost înregistrat joi când un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost preluat de un echipaj SMURD din toaleta unei benzinării din Alba Iulia și adus în centru unde a primit hrană și îngrijire. Bărbatul nu avea acte asupra sa, este bolnav psihic și în prezent reprezentanții centrului încearcă să îi afle identitatea și să îi găsească rudele.
„Ca în fiecare iarnă am decis să suplimentăm locurilor din cadrul centrului. Am încercat să păstrăm legătura cu autoritățile astfel încât nicio persoană aflată în dificultate să nu rămână în aceste zile cu temperaturi extrem de scăzute pe stradă. Centrului Social de Urgență din Gara CFR Alba Iulia este singura alternativă pentru oamenii străzii, iar aici primesc găzduire pe timpul nopții, mâncare caldă și haine curate. Facem apel la cetățeni să nu rămână nepăsători la cei aflați în nevoie și în cazul în care întâlnesc o astfel de persoană care riscă să înghețe de frig să anunțe cazul la 112” a spus Costinel Șoaită, coordonatorul Centrului Social de Urgență Alba Iulia.
Centrul Social de Urgență Alba (Așezământul Social pentru Persoanele fără Adăpost) este o unitate pentru persoane care se confruntă cu riscul excluderii și marginalizării sociale, aflată în structura Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta oferă beneficiarilor, persoane fără locuință, servicii de primire, găzduire temporară și cantină socială, consiliere socială, suport emoțional, informare, orientare și integrare socio – profesională, însoțire pentru obținerea unor documente și acte de identitate sau stare civilă, asistență medicală primară și îngrijire, ajutor material, asistență moral – religioasă fără discriminare pe motive de confesiune, etnie sau gen.
Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări, persoane care și-au pierdut locuința din diverse motive și nu au resursele materiale și financiare necesare asigurării alteia și nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire, vârstnici abandonați de propria familie și ale căror resurse financiare și personale sunt insuficiente, tineri proveniți din case de tip familial, foști deținuți, respinși de familie și lipsiți de sprijinul societății.
Centrul are o capacitate de 50 de locuri iar persoanele incluse în acest program pot beneficia de aceste servicii timp de 90 de zile (cu posibilitate de prelungire).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 612, Ultimul acces: 2021-04-20 04:17:07