Botezul Domnului in parohia Coslada, Spania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Botezul Domnului în parohia Coslada, Spania

[2015-01-08]
Botezul Domnului sau Boboteaza este cel mai de seamă praznic al lunii ianuarie. Credincioșii au venit și anul acesta în număr mare la Sfânta Liturghie și pentru a primi agheasmă mare în biserica parohială închinată Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul din Coslada (Madrid). Numai de Bobotează (sau în Ajunul ei), se sfințește agheasma mare, cu putere sfințitoare și tămăduitoare aparte, ca una ce-i sfințit㠖 spre deosebire de agheasma mic㠖 chiar în ziua în care Mântuitorul Însuși a sfințit apele, botezându-Se în Iordan.
În cuvântul de învățătură, părintele paroh a menționat: Matematicianul, fizicianul și filosoful francez Blaise Pascal (sec. XVII) mărturisește undeva că, în timpul extazului său mistic, L-a auzit pe Iisus spunându-i: “Mă gândeam la tine în agonia Mea; din sângele Meu vărsat de Mine pe cruce, o picătură a fost pentru tine”. Parafrazând textul prezent în opera Cugetări, astăzi putem să-L auzim pe Iisus-Domnul zicându-ne: “Mă gândeam la tine în timpul botezului Meu. Pentru tine am coborât în Iordan, pentru tine a coborât Duhul Sfânt, pentru tine a răsunat vocea Tatălui, ca tu să primești botezul, harul și credința”. Iisus se gândea la noi pentru ca astăzi noi să ne gândim la El și la botezul nostru.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 566, Ultimul acces: 2021-04-13 23:03:08