Hram de traditie la biserica Grecescu din Turnu Severin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hram de tradiție la biserica Grecescu din Turnu Severin

[2015-01-08]
La slăvitul praznic al Soborului Înaintemergătorului și Botezătorului Ioan, biserica severineană Grecescu a îmbrăcat straie de sărbătoare. La hramul de tradiție al sfântului lăcaș de închinare a luat parte și ierarhul mehedințean, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.
Chiriarhul a fost primit cu aleasă bucurie de către credincioșii prezenți, fiind prima vizită arhierească din acest nou an calendaristic. Alături de Părintele Episcop, la ceremonia religioasă a slujit un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic “Sf. Nicodim” de la Catedrala episcopală din municipiu, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.
Câteva zeci de credincioși au petrecut două ceasuri în rugăciune și comuniune, o parte dintre ei împărtășindu-se la momentul potrivit cu Trupul și Sângele lui Hristos. Foarte mulți creștini și-au serbat și onomastica, ocazie cu care au fost felicitați de Arhipăstorul lor. Gândurile bunilor rugători s-au îndreptat și către cei mutați la Domnul, pentru care au pregătit parastase, după rânduiala Bisericii.
La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop a adresat celor prezenți cuvânt de învățătură și binecuvântare. Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre viața plină de sfințenie pe care a dus-o Sf. Proroc Ioan în pustiul Iordanului, în așteptarea Botezului Mântuitorului Iisus Hristos. În urma răbdării, ascezei și nevoințelor sale, Ioan a dobândit har de la Dumnezeu, Care i-a descoperit venirea la Iordan al lui Hristos și arătarea Sfintei Treimi. Glasul său a lucrat numai spre vestirea apropierii Împărăției Cerurilor, pregătind poporul prin botezul cu apă.
Preasfințitul Părinte a încheiat cuvântul pastoral cu îndemn la rugăciune, la frecventarea bisericii și la urmarea poruncilor Evangheliei.
Ziua de praznic s-a încheiat cu un parastas săvârșit de soborul de preoți slujitori spre veșnica pomenire a ctitorilor lăcașului de închinare severinean, Ioan și Ioana Grecescu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 529, Ultimul acces: 2021-04-07 17:20:51