Boboteaza la stravechea manastire aradeana Hodos-Bodrog - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Boboteaza la străvechea mănăstire arădeană Hodoș-Bodrog

[2015-01-08]
Sute de credincioși din părțile Aradului și Timișoarei au participat marți, 6 ianuarie, la Sfânta Liturghie săvârșită la străvechea Mănăstire Hodoș-Bodrog, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
Tot mai mulți credincioși vin în fiecare an la această mănăstire în ziua de Bobotează, deoarece aici s-a îndătinat, din inițiativa părintelui stareț arhim. Nestor Iovan, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, o frumoasă tradiție, săvârșindu-se o procesiune la râul Mureș, unde se face slujba Aghesmei Mari. Și în acest an, după săvârșirea Sfintei Liturghii, părintele stareț arhim. Nestor Iovan împreună cu soborul slujitorilor mănăstirii și credincioșii veniți la sărbătoare au ieșit în apropierea râului Mureș. După săvârșirea slujbei Aghesmei Mari, părintele stareț a adresat credincioșilor un bogat cuvânt de învățătură, amintind printre altele și motivația pentru care se iese la râul Mureș: „La mănăstirea noastră, potrivit unei rânduieli îndătinate de ani, întrucât suntem în apropierea unui râu, ieșim în procesiune în ziua de Bobotează pentru a face Sfințirea cea mare a apei“. Totodată, părintele stareț a amintit faptul că apa sfințită se obține atunci când preotul cheamă asupra ei puterea Duhului Sfânt, pentru ca ea să aibă puterea de a sfinți viața oamenilor și a naturii înconjurătoare, pentru ca ele să capete binecuvântarea Domnului. Apele râului Mureș au fost binecuvântate de către unul dintre slujitori, prin introducerea de trei ori a sfintei cruci în apă. La final, credincioșii prezenți, într-o bună rânduială și cu multă răbdare, și-au luat Agheasmă Mare, pe care o păstrează la loc de cinste în casele lor și o folosesc la nevoie, după rânduiala Bisericii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 618, Ultimul acces: 2021-04-15 18:14:29