Consiliul Pontifical pentru Dialogul Interreligios face apel la solidaritate cu victimele atacului din Franta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Consiliul Pontifical pentru Dialogul Interreligios face apel la solidaritate cu victimele atacului din Franța

[2015-01-09]
În dimineața zilei de joi, 8 ianuarie 2014, Consiliul Pontifical pentru Dialogul Interreligios a publicat următoarea declarație: "Acum când ajungem la finalul întâlnirii de la Roma a celor patru Imami ai Franței, care au participat ieri la audiența generală împreună cu delegația Conferinței Episcopale Franceze, participanții, șocați de atacul îngrozitor din 7 ianuarie 2015 din birourile publicației 'Charlie Hebdo', doresc încă o dată să se facă ecoul cuvintelor rostite de Papa ieri și în dimineața aceasta, denunțând această cruzime și violență oarbă. La fel ca el, îi invităm pe credincioși să arate prin prietenie și prin rugăciune solidaritatea lor umană și spirituală față de victime și familiile lor."
"În aceste circumstanțe, trebuie să se sublinieze că, fără libertatea cuvântului, lumea este în pericol: este imperativ să ne opunem urii și oricărei forme de violență care distruge viața umană, violează demnitatea persoanei și subminează radical fundamentul coexistenței pașnice dintre persoane și popoare, cu toate diferențele de naționalitate, religie și cultură. Liderii religioși sunt chemați să promoveze în continuare o 'cultură a păcii și a speranței' capabilă să învingă frica și să construiască punți între oameni."
"Având în vedere impactul mass-media, liderii lor sunt invitați să ofere informații cu respect față de religii, adepții lor și practicile lor, favorizând astfel o cultură a întâlnirii. Dialogul interreligios rămâne singura cale de urmat împreună pentru risipirea prejudecăților". Comunicatul este semnat de Cardinalul Jean-Louis Tauran, președintele Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios; Episcopul Michel Dubost de Evry-Corbeil et Essonnes, președinte al Consiliului pentru Relațiile Interreligioase al Conferinței Episcopale Franceze; Imamii Tareq Oubrou, Azzedine Cami, Mohammed Moussaoui, Djelloul Seddiki; și pr. Roucou, director al Serviciului Național pentru Relațiile cu Islamul, din Franța.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1187, Ultimul acces: 2024-04-14 13:15:04