Sarbatoarea credinciosilor din Parohia „Nasterea Domnului“ din Cluj-Napoca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea credincioșilor din Parohia „Nașterea Domnului“ din Cluj-Napoca

[2015-01-12]
La Parohia Ortodoxă Român㠄Nașterea Domnului“ din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, luna ianuarie a fost dedicată, în cadrul Proiectului „Luna credincioșilor“, sărbătoririi enoriașilor care au avut în anul 2014 evenimente fericite și importante în viața lor, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.
După ce duminica trecută, prima din luna ianuarie, au fost felicitate familiile veterane în căsnicie, care și-au încununat viața cu 50 de ani de viețuire împreună, cea de a doua duminică a lunii, 11 ianuarie, a fost dedicată sărbătoririi familiilor cununate în anul 2014 în Biserica „Nașterea Domnului“. Sărbătoarea a fost urmată de o mică agapă, după Sfânta Liturghie. Această sărbătoare dedicată familiilor tinere din parohie demonstrează grija pe care biserica o poartă acestor mlădițe ale ei ce vor odrăsli alte ramuri care se vor hrăni din izvorul nesecat al viei din care au crescut, înmulțind darul vieții primit cu dărnicie de la Cel de Sus.
Tinerele familii întemeiate în această biserică anul trecut, au fost felicitate de preoții bisericii din fața Sfântului Altar și au primit în dar iconițe, calendare și diplome, iar credincioșii, împreună cu corul, le-au cântat „La mulți ani!“, urându-le o viață liniștită, în pace și bună înțelegere. Apoi, sărbătoarea a continuat cu o agapă, ocazie cu care părintele Dorel Man a oferit tinerilor căsătoriți câteva sfaturi și îndemnuri părintești. Această întâlnire a fost, pentru familiile invitate, un prilej de a se cunoaște și de a fi din nou, la ceas de sărbătoare, în biserica în care au trăit emoțiile Tainei Sfintei Cununii, pentru a da slavă lui Dumnezeu pentru toate și a spori bucuria dăruită lor.
„Luna credincioșilor“ va continua
Proiectul „Luna credincioșilor“ va continua, în data de 18 ianuarie, cu sărbătorirea, în biserică, a credincioșilor de toate vârstele care au avut succese deosebite la competiții naționale și internaționale în anul 2014.
În data de 25 ianuarie va avea loc desemnarea și premierea în biserică a „Celui mai fidel cititor“ al bibliotecii Parohiei „Nașterea Domnului“, care cuprinde un fond de publicații de aproximativ 9000 de volume (literatură religioasă, beletristică, literatură pentru copii, istorie, geografie, filosofie, critică și estetică literară, biologie, dicționare, enciclopedii, periodice) donate de credincioșii parohiei.
De asemenea, vor fi felicitați toți colaboratorii parohiei care se ostenesc pentru ca mica foaie a Parohiei „Nașterea Domnului“, intitulat㠄Troița“, să apară în fiecare an, cu cele șapte numere care prezintă activitatea misionar-pastorală, culturală și socială din parohie.
Prin aceste activități se demonstrează marele dar al Bisericii, acela de a uni oamenii și de a le oferi, pe lângă darurile bogate ale Sfântului Duh, și darul iubirii și respectului care sunt păstrate și înmulțite în marea familie a parohiei.
La Biserica „Nașterea Domnului“, copiii, tinerii, părinții, bunicii și străbunicii se întâlnesc la sfintele slujbe și la diverse activități specifice fiecăruia: pentru copii, concursuri literar-religioase și de desen, pictură pe sticlă, pelerinaje, agape, întâlniri de suflet (cu invitați), expoziții, iar pentru ceilalți, sărbătorirea zilelor de naștere la fiecare sfârșit de lună și, în mod deosebit, a credincioșilor care au peste 90 de ani. În luna iunie sunt sărbătorite familiile cu copii botezați în anul precedent. Credincioșii de la Parohia „Nașterea Domnului“ participă frecvent la pelerinaje, la diverse proiecte, între care „O pâine pentru aproapele meu“ sau cel de ajutorare lunară cu alimente a familiilor nevoiașe etc.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1118, Ultimul acces: 2024-02-23 06:45:29