Doi ani de la mutarea la Domnul a Arhiepiscopului Epifanie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Doi ani de la mutarea la Domnul a Arhiepiscopului Epifanie

[2015-01-11]
S-au împlinit 2 ani de la trecerea la cele veșnice a fostului arhipăstor al Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie. Sâmbătă, 10 ianuarie 2015, în Catedrala arhiepiscopal㠄Înălțarea Domnului“ din Buzău, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat o slujbă de pomenire pentru vrednicul ierarh. Au participat consilieri, protopopi, stareții și starețele așezămintelor monahale din Eparhie, profesori și elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“, foști colaboratori, precum și credincioși buzoieni, a precizat Dragoș Olteanu.
Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a arătat, în cuvântul său, că rugăciunile pentru cei adormiți sunt prilejuri de meditație și comuniune cu cei plecați dintre noi.
„Cu prilejul unor astfel de soroace, fiecare trebuie să își cerceteze conștiința și să ceară de la Dumnezeu iertare, dacă l-a supărat cu ceva pe Arhiepiscopul Epifanie. Întrucât știm că oamenii sunt supuși greșelii, ne facem datoria să împlinim aceste soroace și să înălțăm rugăciuni către Dumnezeu, pentru ca El să aibă milă de sufletul fiecăruia dintre creștini, care trece la cele veșnice, deoarece nimeni nu este fără de păcat pe pământ și are nevoie de mila Părintelui ceresc“, a precizat Întâistătătorul Eparhiei de la Curbura Carpaților.
Totodată, Înaltpreasfinția Sa a rememorat momentul trecerii la cele veșnice a arhiepiscopului Epifanie.
„Un semn al dragostei de care s-a bucurat a fost însăși moartea sa, cu adevărat creștinească, pentru că a trecut atât de lin din viața aceasta, din ziua a șaptea în ziua a opta, în veșnicie, încât fiecare dintre noi ne-am dori să avem parte tot așa de un sfârșit lin, să nu ne chinuim și să nu împovărăm pe alții cu suferințele noastre. De aceea, vă mulțumesc pentru faptul că ați venit, că ați meditat și v-ați rugat alături de noi, credincioșii, elevii de la seminar, preoții care ați fost hirotoniți de Înaltpreasfințitul Epifanie și cei ce ați lucrat împreună cu el. Personal, pe măsură ce trece timpul, conștientizez tot mai mult câtă dreptate aveau Arhiepiscopul Epifanie și alții, cu privire la greutățile pe care le întâmpini în această slujire“, a subliniat Chiriarhul Buzăului și Vrancei.
Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie Norocel s-a născut pe 14 decembrie 1932, în comuna suceveană Mălini. A păstorit Eparhia Buzăului și Vrancei din 4 iulie 1982 până la mutarea sa la Domnul, în ziua de 7 ianuarie 2013.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1190, Ultimul acces: 2024-03-26 06:29:46