Slujba arhiereasca la Sacele - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujbă arhierească la Săcele

[2015-01-11]
Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a fost prezent duminica aceasta în mijlocul credincioșilor brașoveni din Săcele. Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie în una din cele mai impunătoare lăcașuri de cult din zonă, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, informează TRINITAS TV.
La slujba Sfintei Liturghii au luat parte sute de oameni, iar la final Mitropolitul Ardealului le-a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură.
Încă din anul 1819 când au fost finalizate lucrările de zidire, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Săcele - Câmpulung a reprezentat un loc de rugăciune, dar și de cultură pentru românii din aceste locuri. De-a lungul vremii, lăcașul de cult a fost consolidat la exterior, iar în interior a fost restaurată pictura realizată de Mișu Pop, unul din cei mai mari pictori transilvăneni din secolul al XIX-lea.
La final, credincioșii au avut posibilitatea să se închine la moaștele Sfântului Andrei Șaguna, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 936, Ultimul acces: 2023-02-01 08:26:16