Sarbatoarea Parohiei clujene Garbau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Parohiei clujene Gârbău

[2015-01-11]
În duminica după Botezul Domnului, 11 ianuarie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Gârbău, Protopopiatul Huedin. Aici, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și a hirotonit un preot și un diacon, după cum informează radiorenasterea.ro.
Viața curată, ascultarea și cumpătarea biruiesc marile ispite ale zilelor noastre
În cuvântul de învățătură rostit la Gârbău, Mitropolitul Clujului a arătat că oamenii sunt încercați în zilele noastre de trei mari ispite: „Cele trei mari ispite cu care vrăjmașul a dorit să îl ademenească pe Domnul nostru Iisus Hristos, în postul Său de 40 de zile din pustia Carantaniei, sunt cele cu care diavolul încearcă li în zilele noastre să îi ademenească pe oameni: iubirea de plăcere, de mărire și de avere. Cât de mult îi iubește plăcerea pe oameni! Cât de mult aleargă după funcții înalte și cât de mult iubesc averea! Ei, împotriva acestor trei, Domnul Hristos, în Scriptură ne dă trei sfaturi evanghelice care cuprind trei mari virtuți cu ajutorul cărora putem birui cele trei mari patimi, și anume virtutea vieții curate, virtutea ascultării și virtutea cumpătării”.
Un om care se pocăiește devine un al om, un om bun
Înaltpreasfințitul Andrei a amintit și despre importanța pocăinței, virtute despre care Mântuitorul Iisus Hristos a vorbit în toată activitatea Sa pe pământ: „Pocăința înseamnă a-ți schimba viața din rădăcini. Schimbarea felului de a gândi, de a vorbi și de a acționa. Un om care se pocăiește devine un alt om, un om. Lumina lui Hristos luminează în sufletul lui și el este un om bun”.
La Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei la Gârbău au participat numeroși credincioși și un sobor ales de slujitori. Prezent la eveniment a fost și generalul în rezervă Aurel Litan, fostul șef al Jandarmeriei Cluj în calitate de fiu al satului, care și-a exprimat bucuria prezenței Mitropolitul Andrei, în parohia sa natală.
Parohia Gârbău are o biserică nouă cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și o biserică veche, ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Despre istoricul parohiei, a vorbit la final, părintele paroh Ioan Bodea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 961, Ultimul acces: 2023-01-24 09:19:20