Nou Reprezentant al Patriarhiei Romane la Ierusalim - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nou Reprezentant al Patriarhiei Române la Ierusalim

[2015-01-11]
Noul superior al Așezămintelor românești din Țara Sfântă, părintele Arhim. Teofil Anăstăsoaie a fost instalat, duminica aceasta, în Biserica Reprezentanței Patriarhiei Române din Ierusalim. Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
„Am săvârșit instalarea noului superior, rugăciunile îndătinate și cu citirea deciziei patriarhale emisă de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Astfel, din încredințarea Preafericirii Sale Părintele Teofil are la Ierusalim începând cu ziua de astăzi responsabilități de coordonare, supraveghere, îndrumare și cooperare cu personalul din subordine din cadrul reprezentanței Patriarhiei Române la Locurile Sfinte și la Așezămintele românești de la Ierusalim, Iordan și Ierihon. În istoria așezămintelor românești la Locurile Sfinte, istorie care a început odată cu zidirea bisericii românești de la Ierusalim și a celei de la Iordan în anul 1935, superiorul acestor așezăminte s-a îngrijit de pelerinii care au ajuns în Țara Sfântă, a avut permanent din încredințarea Patriarhului României legături cu Patriarhia Apostolică a Ierusalimului și a fost permanent prezent la toate evenimentele importante desfășurate atât în Biserica Sfântului Mormânt sau în Biserica Învierii, cât și în celelalte locuri importante de închinare ale Patriarhiei Ierusalimului”, a declarat pentru TRINITAS TV PS Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Instalare a avut loc la două zile după ce noul superior al Așezămintelor românești din Țara Sfântă a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.
„Părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie a primit binecuvântarea Patriarhului Ierusalimului pe al cărui teritoriu canonic își desfășoară activitatea. Patriarhul Ierusalimului i-a urat noului superior al Așezămintelor românești din Țara Sfântă urări de succes în această misiune care i-a fost încredințată de către Patriarhul României. Atmosfera de astăzi de la reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim a fost una aflată sub semnul rugăciunii, a Liturghiei, a binecuvântării primite din partea Patriarhului României, dar și a Patriarhului Ierusalimului”, a mai spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.
În vârstă de 36 de ani, Arhimandritul Teofil Anăsătsoaie este monah cu metanie la Mănăstirea ”Radu Vod㔠din București. A fost slujitor la Catedrala patriarhală, exarh administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, stareț al Schitului bucureștean Darvari și, în ultima perioadă, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 922, Ultimul acces: 2023-01-23 00:23:03