Slujire arhiereasca la Oslo, Norvegia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Oslo, Norvegia

[2015-01-11]
În Duminica după Botezul Domnului, 11 ianuarie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Oslo, Norvegia, fiind înconjurat de preoții Alin-Marius Țeican, Daniel Zaharia și diaconul Sorin Sîplăcan. La slujbă, alături de credincioșii din comunitate, a participat și Excelența Sa Domnul Ambasador Daniel Ioniță, care la finalul mandatului său în Norvegia, și-a luat rămas bun înainte de a se reîntoarce la București, într-o funcție superioară din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, după cum informează site-ul episcopiascandinavia.se.
Preasfințitul Părinte Macarie a tâlcuit pericopa evanghelică după Sfântul Apostol și Evanghelist Matei (IV, 12-17) care s-a citit la Sfânta Liturghie, despre începutul propovăduirii Mântuitorului Hristos. Referindu-se la cuvintele Evanghelistului Matei preluate de la Profetul Isaia: „poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare și celor ce ședeau în latura și în umbra morții lumină le-a răsărit”, ierarhul a arătat că în ținuturile scandinave, ale soarelui-apune, reci și întunecate, mai puțin desfătate de lumină în această perioadă a anului, se simte atât de minunat cum Hristos Soarele Cel neapus ne luminează și ne încălzește lăuntric, făcând din firea noastră omenească sfeșnicul luminii dumnezeiești.
La final, episcopul românilor din Europa de Nord a oferit credincioșilor mai multe cărți de folos sufletesc și a binecuvântat pe toți cei prezenți cu Aghiasmă Mare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1148, Ultimul acces: 2024-03-25 22:30:29