Noua aparitie editoriala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nouă apariție editorială

[2015-01-11]
La Editura Trinitas a Patriarhiei Române a apărut volumul al doilea al cunoscutei lucrări a părintelui Prof. Univ. Dr. Nicolae Necula, ”Tradiție și înnoire în slujirea liturgică”.
Cartea continuă reeditarea unor serii de volume, articole și studii publicate anterior de autor, în care acesta identifică și clasifică problemele majore cu care se confruntă Biserica în privința cultului divin.
În cuvintele autorului, „cultul Bisericii Ortodoxe este tot ce avem mai de preț în trăirea noastră creștină, tezaurul care exprimă admirabil învățătura noastră de credință și care dă consistență și identitate credinței noastre.”
Lucrarea impresionează prin bogăția subiectelor tratate, autorul făcând apel de fiecare dată la Învățătura de credință ortodoxă, la Sfânta Scriptură, la Tezaurul liturgic și la Tradiția ortodoxă.
Temele abordate sunt de actualitate, prezentate într-un limbaj clar, uneori critic, sistematic, bine documentat și responsabil analizat din perspectivă pastoral-misionară.
Cartea părintelui Necula este un îndreptar foarte util preoților, dar și tinerilor teologi sau credincioșilor care vor să înțeleagă sensul și formele corecte ale vieții liturgice ortodoxe.
Volumul poate fi cumpărat de la de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții” (Calea Victoriei, Nr. 28), Magazinul „Librăria Ortodox㔠(Bdul Regina Maria, Nr.1) sau prin comandă pe internet la adresa magazin@editurapatriarhiei.ro.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 945, Ultimul acces: 2023-02-03 08:38:41