Sarbatoarea Catedralei mitropolitane din Craiova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Catedralei mitropolitane din Craiova

[2015-01-10]
Catedrala mitropolitană din Craiova îmbracă, zilele acestea, haine de sărbătoare, locașul de cult adăpostind o parte din moaștele Sfintei Mucenițe Tatiana diaconița, pomenită în fiecare an pe 12 ianuarie.
Momentele liturgice dedicate prăznuirii acesteia vor începe duminică seara, când sfintele sale moaște vor fi purtate în procesiune în jurul Catedralei mitropolitane, după slujba Vecerniei unită cu Litia, care va începe la ora 17.00, informează TRINITAS TV.
Luni, 12 ianuarie, în zi de prăznuire a Sfintei Tatiana, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de Grupul psaltic “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”.
Moaștele Sfintei Tatiana au fost aduse în țara noastră de boierii Craiovești de la Constantinopol, după anul 1453. Ele au fost așezate inițial la Mănăstirea Bistrița, din județul Vâlcea. De aici au fost mutate de Sfântul voievod Neagoe Basarab la Biserica Domnească din Curtea de Argeș. După reorganizarea Mitropoliei Olteniei, la începutul anilor 1950, capul Sfintei a fost adus la Catedrala mitropolitană din Craiova, unde se găsește și astăzi spre cinstire și închinare, alături de moaștele Sfinților Mucenici Serghie și Vah și ale Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2500, Ultimul acces: 2022-11-29 12:10:22