Sarbatoarea Cuviosului Antipa, la Catedrala din Roman - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Cuviosului Antipa, la Catedrala din Roman

[2015-01-10]
Cu ocazia sărbătorii Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodești, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala din Roman, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, angajați ai Centrului eparhial, informează TRINITAS TV.
Sfânta Liturghie a fost precedată de sfințirea noilor Antimise de către noul chiriarh, care vor fi împărțite tuturor bisericilor de pe cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului.
În cadrul slujbei, după citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre viața Cuviosului Antipa și despre cinstirea sa în Eparhia Romanului și Bacăului, totodată, ierarhul a îndemnat pe slujitorii bisericii să intensifice pomenirea și cinstirea acestui sfânt în eparhie.
După împărtășirea cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului nostru Iisus Hristos, credincioșii prezenți s-au putut închina la racla cu sfintele moaște ale Cuviosului Antipa, aduse de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim de la Schitul Prodromu din Sfântul Munte Athos.
Sărbătoarea închinată Sfântului Antipa de la Calapodești a început la Roman în ajun, cu oficierea Slujbei de priveghere. După o procesiune în jurul Catedralei, moaștele și Icoana Sfântului au fost așezate în locaș, unde s-a săvârșit slujba Acatistului.
Răspunsurile la strană au fost date de corala „Paraschivi” a Catedralei Arhiepiscopale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5463, Ultimul acces: 2022-12-02 01:36:02