Evanghelia Duminicii dupa Botezul Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Evanghelia Duminicii după Botezul Domnului

[2015-01-10]
Biserica Ortodoxă se va afla mâine în Duminica după Botezul Domnului. În cadrul Sfintei Liturghii se va citi pericopa din Evanghelia după Matei, capitolul 4, versetele de la 12 la 17, în care se vorbește despre Începutul Propovăduirii Domnului, informează TRINITAS TV.
„În duminica de după Botezul Domnului Biserica ne aduce aminte de ieșirea Mântuitorului la Propovăduire. Cuvântul cu care Mântuitorul Iisus Hristos își începe Propovăduirea este acesta: Pocăiți-vă căci s-a apropiat Împărăția cerurilor! Este lucrare mare pocăința. Sfântul Ioan Damaschinul îi și dă definiția: Pocăința este întoarcerea prin asceză, prin lacrimi, prin părere de rău, de la starea cea contrară firii la cea firească și de la diavolul la Dumnezeu. De multe ori este înțeleasă greșit noțiunea de pocăință. Ea nu înseamnă nicidecum schimbarea confesiunii, ci schimbarea modului de a gândi, de a vorbi și de a acționa”, a mărturisit Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Asupra sensului și importanței pocăinței au meditat toți Sfinții Părinți.
„Sfântul Macarie cel Mare când vorbește de pocăință spune așa: Nici înțelepciunea, nici cunoștințele, nici frumusețea, nici averea nu sunt așa folositoare ca pocăința. Pocăința este șansa noastră de a ne apropia de Dumnezeu”, a mai spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.
Începutul propovăduirii Domnului a fost anunțat și anticipat de Sfântul Ioan Botezătorul. Săptămâna viitoare, creștinii ortodocși se vor afla în Duminica a XXIX-a după Rusalii, a celor zece leproși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1142, Ultimul acces: 2024-03-29 06:14:59