Slujire arhiereasca la Paraclisul Mitropolitan din Chisinau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

[2015-01-09]
Marți, 6 ianuarie 2015, în Ajunul Crăciunului (stil vechi), PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, potrivit Biroului de presă al Mitropoliei Basarabiei.
După Sânta Slujbă, PS Antonie a vorbit celor prezenți despre „perioada de pregătire pentru Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care se încheie cu o zi de post, când avem dezlegare, doar, la untdelemn și vin”.
„Perioada de pregătire, pentru primirea Celui care coboară din cer din iubire pentru oameni, se încheie astăzi. De fiecare dintre noi depinde în ce măsură Lumina Betleemului va pătrunde în sufletele noastre. Dacă am postit, ne-am rugat mai mult, ne-am spovedit, ne-am împărtășit, am făcut fapte bune, dacă, în general, am devenit mai buni, înseamnă că ne apropiem pregătiți de acest Mare Praznic. Nașterea Domnului ne îndeamnă la bunătate, pentru că Bun este Dumnezeu și noi făcând binele ne asemănăm cu El. Și doar în această stare, de bunătate, Lumina Sfântă a acestei sărbători, pătrunde în sufletele noastre”, a mai spus, între altele, PS Antonie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 857, Ultimul acces: 2022-12-03 07:38:23