Liturghie arhiereasca in Parohia Perieti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie arhierească în Parohia Perieți

[2015-01-09]
Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit miercuri, 7 ianuarie, Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a Parohiei Perieți, informează episcopiaslatinei.ro.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a istorisit viața Sfântului Ioan Botezătorul, subliniind două aspecte de maximă importanță: „În primul rând, Sfântul Ioan Botezătorul este un exemplu de învățător, mai cu seamă pentru noi, slujitorii Bisericii; un exemplu de învățător și de predicator curajos, care nu căuta la fața oamenilor și se adresa tuturor necăutând la funcția lor, la haina lor, la importanța lor trecătoare. Sfântul Ioan trecea dincolo de interfața aceasta a oamenilor și pătrundea direct în sufletul lor și vedea pe fiecare așa cum era. Pentru aceasta, ori de câte ori era nevoie, el înfingea pumnalul cuvântului său fără să țină cont de importanța celor pe care îi avea în față. De aceea, el este un exemplu pentru noi cei care, adeseori, în fața mai-marilor lumii ne intimidăm și ne complexăm, uitând că Dumnezeu este adevăratul Stăpân al tuturor.
Un al doilea aspect − legat de toate sărbătorile creștine, și nu doar de sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul − este acela al cinstirii și al sărbătoririi sfinților: Noi toți trebuie să fim iubitori ai Dumnezeului celui viu și slujitori ai Săi. Să-L iubim pe Dumnezeu, pe Maica Domnului și pe sfinții Lui și să-i cinstim după cuviință, pentru că în ziua de azi unii înțeleg să-i cinstească doar cu mâncare, băutură și distracție până după miezul nopții. Așa îl cinstesc unii acum pe Sfântul Ioan Botezătorul, lucruri care nu au nimic în comun cu viața proorocului pustnic.
Vreți să-i cinstiți pe sfinții cărora le purtați numele? Veniți la biserică, la Sfânta Liturghie, și vă rugați lor! Postiți și apoi împărtășiți-vă în ziua Sfântului pe care-l aveți ocrotitor, și numai după aceea mergeți și vă bucurați împreună cu cei dragi, dar cu măsură, pentru că sfinții nu se îmbătau, nu se îmbuibau și nu dansau. Așa au ajuns în calendar: petrecând viață curată, aleasă și sfântă. Numai așa putem să le aducem cinstire, trăind după cum ne-au arătat ei. Altfel, nu îi sărbătorim pe sfinți, mâncând, bând și distrându-ne, ci ne sărbătorim pe noi înșine”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 885, Ultimul acces: 2022-11-29 02:32:18