Centrul eparhial si seminarul din Suceava, distruse in urma unui incendiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Centrul eparhial și seminarul din Suceava, distruse în urma unui incendiu

[2015-01-09]
Clădirea Centrului eparhial Suceava a fost cuprinsă de flăcări ieri-dimineață, 8 ianuarie 2015, în urma izbucnirii unui incendiu.
Din primele informații, se pare că focul a izbucnit în clădirea Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Dosoftei“ din Suceava, aflată în apropiere, potrivit mmb.ro.
„În jurul orei 8:30, la sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, unde funcționa sediul Centrului eparhial Suceava și sediul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Dosoftei“, a izbucnit un incendiu de proporții, care s-a propagat cu rapiditate. În primă fază, personalul angajat al Centrului eparhial, precum și cadrele didactice care își desfășurau activitatea în sălile de curs ale seminarului au intervenit pentru evacuarea elevilor seminariști. În același timp, s-a încercat să se intervină cu stingătoarele pentru a limita propagarea incendiului. A fost sesizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, care a intervenit într-un timp foarte scurt. Clădirea din lemn a ars în totalitate și nu s-a mai salvat nimic“, a relatat părintele Gheorghiță Dan, inspector în domeniul securității și sănătății în muncă din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a convocat Permanența Consiliului eparhial într-o ședință de lucru, pentru a stabili măsurile care se impun pe termen scurt. În cursul zilei de ieri au avut loc discuții între reprezentanții Centrului eparhial Suceava și cei ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava, în vederea stabilirii locației unde vor studia elevii seminarului teologic ortodox din Suceava.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 858, Ultimul acces: 2022-12-03 05:41:11