Noul reprezentant al Patriarhiei Romane in Tara Sfanta prezentat Patriarhului Ierusalimului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Noul reprezentant al Patriarhiei Române în Țara Sfântă prezentat Patriarhului Ierusalimului

[2015-01-09]
Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului a primit, în ziua de 9 ianuarie 2015, la sediul Patriarhiei Ierusalimului, vizita unei delegații a Patriarhiei Române, delegație condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop – vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Vizita a fost prilejuită de prezentarea noului reprezentat al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului și superior al Așezămintelor românești din Țara Sfântă. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop –vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a transmis Preafericitului Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului salutări frățești și alese doriri din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României și l-a prezentat pe părintele arhimandrit Teofil Anăsătsoaie care va îndeplini de acum ascultarea de reprezentat al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului și superior al Așezămintelor românești din Țara Sfântă.
La această întrevedere au participat și Înaltpreasfințitul Părinte Isihie, Mitropolit de Kapitoliada și Înaltpreasfințitul Aristarhos, Arhiepiscop de Constantini și Secretar al Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului.
„Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea a amintit cu bucurie de vizita pe care a efectuat-o în luna octombrie a anului 2014 în Patriarhia Română adresând din nou mulțumiri Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, după cum a transmis pentru Agenția de Știri BASILICA a Patriarhiei Române, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop –vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Arhimandritul Teofil Anăsătsoaie a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României decizia de numire în ascultarea de reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului și superior al Așezămintelor românești din Țara Sfântă, fiind recunoscut de către Patriarhul Ierusalimului care l-a binecuvântat și i-a urat succes în noua misiune.
Părintele Arhimandrit Teofil Anăsătsoaie va fi instalat în Biserica reprezentanței Patriarhiei Române din Ierusalim. În vârstă de 36 de ani, Arhimandritul Teofil Anăsătsoaie este monah cu metanie la Mănăstirea Radu Vodă din București, a fost slujitor la Catedrala Patriarhală, exarh administrativ al Mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, stareț al Schitului bucureștean Darvari și în ultima perioadă Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale din București.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 829, Ultimul acces: 2022-12-03 09:28:18