Mitropolitul Banatului, la ceas aniversar - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Banatului, la ceas aniversar

[2015-01-09]
De praznicul Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, și-a aniversat ziua onomastică. Cu acest prilej, joi, 8 ianuarie, la biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș“, din incinta Centrului eparhial, a fost săvârșită slujba Acatistului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
La slujbă au luat parte Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, colaboratori de la Centrul eparhial și slujitorii Catedralei Mitropolitane. În cuvântul de felicitare adresat în numele clericilor, monahilor și credincioșilor Arhiepiscopiei Timișoarei, pr. Ionel Popescu, vicar-eparhial, a menționat următoarele: „Am participat cu toții la ultima sfântă sărbătoare din șiragul sfintelor sărbători pe care le-am prăznuit cu bucurie duhovnicească în această perioadă de la cumpăna anilor 2014 și 2015. Am cinstit sărbătoarea pe care Biserica noastră a închinat-o Sfântului Proroc și Înaintemergător Ioan, al cărui nume îl poartă cu vrednicie și arhipăstorul nostru, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Ioan. Înaltpreasfinția Voastră, ați venit dintr-o eparhie greu încercată, unde ați păstorit 20 de ani în ogorul Bisericii noastre dreptmăritoare și al neamului nostru românesc, aici, într-o altă eparhie istorică din Câmpia Banatului, aflată sub oblăduirea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș. Astăzi, suntem cu toții în această biserică-monument istoric, înălțând smerită rugăciune către Sfântul Proroc Ioan Botezătorul, ca să vă ocrotească, Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit, cu rugăciunile sale, cu darul și cu harul pe care el le-a primit de la Tatăl Ceresc. Rugăm pe cei doi sfinți ai Bisericii noastre, la care Înaltpreasfinția Voastră aveți mare evlavie, Sfântul Proroc Ioan Botezătorul și Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul, să vă păzească și de acum înainte, aici, în Biserica noastră bănățeană, în mijlocul preoților, al monahilor și al credincioșilor. Să vă înzilească Bunul Dumnezeu întru mulți și binecuvântați ani Înaltpreasfințite, spre mai binele Bisericii și al neamului nostru românesc!“. La rândul său, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a mulțumit pentru frumoasele urări de bine și a adresat aceleași gânduri binecuvântate și de propășire duhovnicească tuturor fiilor eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 918, Ultimul acces: 2022-11-29 02:34:46