Campanie umanitara la Biserica „Sfintii Cosma si Damian“ din Caracal - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Campanie umanitară la Biserica „Sfinții Cosma și Damian“ din Caracal

[2015-01-09]
Bisericuța de lemn închinată Sfinților Cosma și Damian, situată în curtea Spitalului Municipal Caracal, găzduiește în fiecare săptămână acțiuni de binefacere pentru copiii internați sau persoanele aflate în dificultate, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
Materializate în consulații gratuite sau excursii pentru participanții la sfintele slujbe, inițiativele preoților slujitori în acest sfânt locaș au menirea de a promova în rândul credincioșilor spiritul de solidaritate față de cei aflați în suferință. Sub această motivație, pr. Ion Iagăru a reușit să facă chiar un loc de joacă pentru copiii mai mici. În acest sens, a inițiat și campania „Familia ta donează“. Fiecare familie a primit câte o cutie personalizată pe care trebuie bifat conținutul - alimentar sau nu și destinatarul - fete sau băieți. Campania a sensibilizat multe familii și elevi, fiind promovată pe rețelele de socializare. Astfel, elevii de la Școala Gimnazială Vișina Veche, alături de grupurile de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ din municipiul Caracal s-au alăturat campaniei susținute de medicii și personalul medical de la Spitalul Municipal.
Cadourile vor ajunge la copiii internați la Spitalul Orășenesc din Corabia și la Spitalul Municipal din Caracal. „Dorim să ajutăm fără a face colectă cu bani. Fiecare familie aduce o cutie sigilată deja cu rechizite școlare, articole de îmbrăcăminte pe mărimi, iconițe, felicitări, jucării potrivite vârstei copiilor sau dulciuri, dar nu produse perisabile“, a precizat pr. Ion Iagăru. Campaniile de la biserica ce poartă hramul „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian“ sunt un exemplu bun pentru parohii, dar și pentru fundațiile umanitare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 869, Ultimul acces: 2022-12-03 04:29:12