Anul misiunii parohiei si manastirii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anul misiunii parohiei și mănăstirii

[2015-01-12]
Patriarhia Română își omagiază anul acesta parohiile și mănăstirile, comunitățile în care, de-a lungul timpului, s-a scris istoria Bisericii din țara noastră și, de multe ori, chiar istoria românilor.
Pe tot parcursul Anului misiunii parohiei și mănăstirii vor fi organizate evenimente academice, sociale și culturale pe care Centrul de pres㠔Basilica” le va prezenta în amănunt.
Pe lângă proiectele editoriale de anvergură, Patriarhia Română a organizat și conferințele pastorale semestriale în jurul temei anului omagial, preoții urmând să discute despre misiunea parohiei în societate. De asemenea, în sinaxele monahale eparhiale și mitropolitane se va discuta despre rolul spiritual pe care îl are mănăstirea astăzi, dar și despre misiunea caritabilă a așezămintelor monahale.
În cadrul unei ședințe solemne a Sfântului Sinod ce se va ține în luna octombrie, se va face bilanțul Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1122, Ultimul acces: 2024-03-02 17:43:04