Duminica dupa Botezul Domnului la Schitul "Sf. Ier. Nicolae" din Giurgiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica după Botezul Domnului la Schitul "Sf. Ier. Nicolae" din Giurgiu

[2015-01-12]
În Duminica după Botezul Domnului, la 11 ianuarie 2015, Episcopul Giurgiului s-a aflat în mijlocul obștii Schitului "Sf. Ier. Nicolae" din Giurgiu, prilej cu care Preasfinția Sa, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica schitului.De la Catedrala Episcopală din Giurgiu au fost aduse spre închinare părticele din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, potrivit episcopiagiurgiului.ro
În cuvântul de învățătură adresat credincioși prezenți, Preasfințitul Părinte Ambrozie a explicat sensurile duhovnicești ale pericopei evanghelice în care a fost prezentat începutul propovăduirii Mântuitorului Hristos, Care își începe Evanghelia împărăției lui Dumnezeu în lume, prin chemarea tuturor oamenilor la pocăință, o chemare la înnoirea lumii, la statornicia împărăției lui Dumnezeu pe pământ.Pocăința, înțeleasă ca transformare a vieții personale spre desăvârșire prin practicarea virtuților, este prima treaptă care ne apropie de cunoașterea lui Dumnezeu, a arătat Preasfinția Sa.
La final, ierarhul a oferit Părintelui Protos.Nicolae Matei, starețul Schitului Sfântul Nicolae, o icoană în vitraliu cu chipul Sfintei Cuvioase Paraschevași Almanahul bisericesc pe anul 2014, editat de Episcopia Giurgiului. Totodată, Preasfinția Sa a oferit Părintelui ierodiacon Sava Opreanu ultimul număr al Liturghierului, al Molitfelniculuiși Almanahul bisericesc pe anul 2014. Credincioșii prezenți au primit icoane cu chipul Maicii Domnului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1122, Ultimul acces: 2024-02-29 00:51:35