Examen de Capacitate preoteasca in Episcopia Devei si Hunedoarei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Examen de Capacitate preoțească în Episcopia Devei și Hunedoarei

[2015-01-12]
Joi, 19 februarie 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, la sediul Centrului eparhial din Deva, începând cu ora 9:00, va avea loc examenul de capacitate preoțească. La acest examen se pot înscrie tinerii absolvenți de Teologie Ortodoxă, care doresc să candideze pentru obținerea unui post clerical în Eparhia Devei și Hunedoarei.
Examenul de capacitate preoțească are drept scop cercetarea chemării pentru preoție și verificarea cunoștințelor dobândite în instituțiile teologice pentru a fi utilizate practic în viața pastorală, potrivit cerințelor vremii. Examenul de capacitate preoțească constă în susținerea a două probe, scris și oral.
Examenul scris va consta în examinarea cunoștințelor de Teologie Dogmatică, Teologie Morală și Teologie Pastorală, iar examenul oral se va susține la următoarele discipline: Teologie Liturgică, Administrație Parohială, Catehetică, Omiletică și Muzică Bisericească.
Dosarele de înscriere se pot depune la Sectorul Administrativ-Bisericesc al Episcopiei Devei și Hunedoarei până la data de 18 februarie 2015, potrivit episcopiadevei.ro.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1113, Ultimul acces: 2024-02-26 03:54:37