Papa Francisc a cerut ca in centrul calatoriei in Filipine sa fie Cristos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc a cerut ca în centrul călătoriei în Filipine să fie Cristos

[2015-01-11]
În perioada 15-19 ianuarie 2015, Papa Francisc va vizita Filipine. "Cu vizita sa pastorală, țara noastră va fi onorată pentru a patra oară de prezența unui Succesor al lui Petru", subliniază Cardinalul Luis Antonio G. Tagle, Arhiepiscop de Manila, într-un material din L'Osservatore Romano, publicat în traducere pe Ercis.ro. "Deja în 1970, Papa Paul al VI-lea a inclus Filipine în pelerinajul său apostolic în Asia și Oceania. Papa Ioan Paul al II-lea a fost de două ori: în 1981 și în 1995 pentru Ziua Mondială a Tineretului. După douăzeci de ani, urăm bun-venit Papei Francisc."
Cardinalul a împărtășit dorința Papei Francisc: "Nu trebuie să fiu eu în centrul călătoriei apostolice în Filipine. Centrul trebuie să fie Cristos". "Am făcut tot ce am putut pentru a comunica această dorință a Pontifului națiunii filipineze și persoanelor angajate în pregătirile pentru vizită. Sentimentul său trebuie să fie și al nostru. Înțelegerea acestui pelerinaj din partea sa, centrat pe Cristos, trebuie să ne indice punctul principal al numeroaselor evenimente care se vor ține. Tema vizitei apostolice - milostivire și compasiune - trebuie să fie privită ca milostivirea și compasiunea lui Isus manifestate în Evanghelii."
Papa Francisc vizitează țara după celebrarea anului laicatului în Filipine, în 2014, a precizat Arhiepiscopul de Manila. "Așteptăm elanul și încurajarea pe care Succesorul lui Petru le va putea da credincioșilor noștri laici, aprofundând întâlnirea lor personală cu Isus și ducând Evanghelia lui Isus în toate aspectele vieții: conștiință, familie, cultură, politică, finanțe, științe, arte, sport, migrațiune, muncă, ecumenism, dialog între religii și comunicații sociale. Așteptăm de la Papa indicații pentru cler și pentru persoanele consacrate, pentru a promova comuniunea cu credincioșii laici. Așteptăm ca el să ne trimită din nou ca misionari oriunde ne aflăm, în special în Asia."
"În al doilea rând, Papa Francisc vine după seria de catastrofe, naturale sau provocate de om, pe care poporul filipinez le-a trăit în 2013 și în 2014: cutremure, taifunuri (dintre care cel mai puternic a fost Hayan) și conflicte armate. Însă nu trebuie să uităm catastrofa zilnică a sărăciei și a inegalității, care se vede în copiii și în familiile care trăiesc pe stradă, a celor fără casă, a traficului de ființe umane, a șomajului, a migrației forțate, a prostituției, a drogurilor, a corupției, a persoanelor dispărute și a degradării mediului."
"Papa va aduce compasiunea lui Isus celor care sunt obosiți, epuizați și consideră viața dificilă. Așteaptă să fie asigurați că Isus continuă să fie Păstorul care are compasiune față de mulțimile înfometate. Așteptăm o provocare reînnoită adresată celor hirotoniți și călugărilor să întrupeze iubirea, răbdarea și vindecarea lui Isus în timp ce duc Vestea cea Bună săracilor. Așteptăm invitația Papei adresată celor care modelează guvernul, cultura și economia, să se întoarcă la iubire ca lege supremă care trebuie să dea formă politicilor lor și programelor lor. Așteptăm ca Pontiful să încurajeze orice efort pentru a făuri pacea, în special în unele zone din Mindanao, și să promoveze bunăvoința între persoanele de religii diferite."
"Așteptăm cu nerăbdare în Papa Francisc iubirea pe care Petru odinioară a mărturisit-o lui Isus când El l-a întrebat: 'Simon, fiul lui Ioan, mă iubești mai mult decât aceștia?' (Ioan 21,15). Această iubire față de Isus a făcut din Petru un păstor cu misiunea de a hrăni și a îngriji oile lui Isus. Noi vom vedea iubirea Papei Francisc față de Isus prin caritatea sa pastorală față de noi. În sfârșit, Papa Francisc va veni la noi ca o persoană egală cu noi sau, cu cuvintele sale, 'ca ființă umană obișnuită', un păcătos care a experimentat milostivirea lui Dumnezeu. Cuvintele sale și gesturile sale simple îl vor face pe Isus și Biserica Sa mai accesibili filipinezilor. Îl așteptăm pe Succesorul lui Petru: frate, părinte și prieten. Poporul din Filipine este plin de bucurie."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 866, Ultimul acces: 2023-01-23 09:11:01