Papa Francisc a indemnat parintii si nasii sa citeasca Evanghelia si sa se roage la Duhul Sfant - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc a îndemnat părinții și nașii să citească Evanghelia și să se roage la Duhul Sfânt

[2015-01-12]
"Botezul ne inserează în trupul Bisericii, în poporul sfânt al lui Dumnezeu", a subliniat Papa Francisc la Liturghia din sărbătoarea Botezului Domnului, celebrată în Capela Sixtină, în cadrul căreia a administrat Sacramentul Botezului la 33 de copii. Pontiful i-a îndemnat pe părinți și pe nași să îi crească pe copii în lumina Cuvântului lui Dumnezeu. Sfântul Părinte a lansat și un apel la rugăciune pentru numeroasele mame din lume care nu reușesc să își hrănească copiii: "Să ne rugăm și să încercăm să ajutăm aceste mame".
"Domnul se preocupă de fiii Săi ca un părinte: se preocupă să dea copiilor Săi o hrană substanțială... Dumnezeu, ca un tată bun și o mamă bună, vrea să dea lucruri bune copiilor Săi. Și ce este această hrană substanțială pe care Dumnezeu ne-o dă? Este Cuvântul Său: Cuvântul Său ne face să creștem, ne face să aducem roade bune în viață, ca ploaia și zăpada care fac bine pământului și-l fac rodnic (cf. Isaia 55,10-11). Tot așa voi, părinților, și voi, nași și nașe, bunici, unchi, îi veți ajuta pe acești copii să crească bine dacă le veți da Cuvântul lui Dumnezeu, Evanghelia lui Isus... În toate zilele, obișnuiți-vă să citiți un text din Evanghelie, micuț, și să purtați cu voi mereu o mică Evanghelie în buzunar, în geantă, pentru a o putea citi. Și acest lucru va fi exemplu pentru copii."
O lumânare care, aprinsă de la lumânarea pascală, reprezentându-l pe Cristos Înviat, viu printre noi, trece din mână în mână, din generație în generație - este imaginea cu care Papa Francisc le-a vorbit părinților și nașilor despre credința Bisericii, transmisă prin Botez copiilor: "Este credința Bisericii. Este credința Mariei, Mama noastră, credința Sfântului Iosif, a Sfântului Petru, a Sfântului Andrei, a Sfântului Ioan, credința apostolilor și a martirilor, care a ajuns până la noi, prin Botez: un lanț de transmitere a credinței". "Voi, familii, luați de la El lumina credinței care trebuie transmisă copiilor voștri. Această lumină o luați în Biserică, în trupul lui Cristos, în poporul lui Dumnezeu care merge în orice timp și în orice loc. Învățați-i pe copiii voștri că nu putem fi creștini în afara Bisericii, nu putem să-l urmăm pe Isus Cristos fără Biserică, pentru că Biserica este Mamă și ne face să creștem în iubirea față de Isus Cristos."
Pornind de la lecturile biblice din ziua de duminică, Pontiful a mai subliniat că "în Botez suntem consacrați de Duhul Sfânt. Cuvântul 'creștin' înseamnă aceasta, înseamnă consacrat ca Isus, în același Duh în care a fost cufundat Isus în toată existența Sa pământească... Așadar, dragi părinți, dragi nași, dacă vreți ca pruncii voștri să devină adevărați creștini, ajutați-i să crească 'cufundați' în Duhul Sfânt, adică în căldura iubirii lui Dumnezeu, în lumina Cuvântului Său." Pe lângă invitația la a avea mereu o Evanghelie la ei, Papa i-a îndemnat pe părinți și nași și să îl invoce în fiecare zi, la școala Mariei, pe Duhul Sfânt.
"De obicei ne rugăm lui Isus. Când ne rugăm 'Tatăl nostru', ne rugăm Tatălui. Însă Duhului Sfânt nu ne rugăm așa de mult. Este atât de important să ne rugăm Duhului Sfânt, pentru că ne învață să ducem înainte familia, pe copii, pentru ca acești copii să crească în atmosfera Preasfintei Treimi. Tocmai Duhul Sfânt e cel care-i duce înainte. Pentru aceasta, nu uitați să-l invocați adesea pe Duhul Sfânt, în toate zilele. Puteți face aceasta, de exemplu, cu această simplă rugăciune: 'Vino, Duhule Sfânt, umple inimile credincioșilor Tăi și aprinde în ele focul iubirii Tale'... Când faceți această rugăciune, simțiți prezența maternă a Fecioarei Maria. Ea ne învață să ne rugăm Duhului Sfânt și să trăim conform Duhului, ca Isus. Sfânta Fecioară Maria, mama noastră, să însoțească mereu drumul copiilor voștri și al familiilor voastre."
Legături:
Textul integral al predicii papale

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1141, Ultimul acces: 2024-02-27 23:22:19