Atac terorist la Paris - Papa Francisc: Asistam la un razboi mondial (Ziare.com) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Atac terorist la Paris - Papa Francisc: Asistam la un razboi mondial (Ziare.com)

[2015-01-13]
Papa Francisc a denuntat "forme deviante ale religiei" care, in opinia lui, s-ar afla la originea "masacrului tragic" de la Paris, unde 17 persoane au fost ucise in trei atacuri teroriste, Suveranul pontif criticand si fundamentalismul religios in general.
"Exista o cultura care o respinge pe alta, rezultatul fiind violenta si moartea. Am vazut un ecou trist de acest fel in masacrul tragic de la Paris. Fiintele umane devin sclave ale formelor deviante ale religiei", a afirmat Papa Francisc.
"Terorismul de origine fundamentalista din Siria si Irak este o consecinta a culturii de respingere a lui Dumnezeu. Dumnezeu este refuzat, fiind considerat pretext ideologic", crede Papa Francisc.
"Asistam la un razboi mondial care se deruleaza prin mici secvente", noteaza Papa Francisc, pledand pentru dialog si oferind ca exemplu apropierea istorica intre Statele Unite si Cuba, la care a contribuit el.
"Este un exemplu foarte drag pentru mine - modul in care dialogul poate edifica si contrui punti, asa cum s-a intamplat recent intre Statele Unite si Cuba", a adaugat seful Bisericii Catolice, indemnand Columbia si Venezuela sa restabileasca pacea si pledand pentru un acord intre Iran si marile puteri pe tema programului nuclear.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1124, Ultimul acces: 2024-02-28 12:48:36