Duminica dupa Botezul Domnului la Parohia Timisoara Plopi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica după Botezul Domnului la Parohia Timișoara Plopi

[2015-01-13]
Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a fost prezent în Duminica după Botezul Domnului în mijlocul credincioșilor Parohiei Timișoara Plopi, informează Ziarul Lumina.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de către parohul bisericii, cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“, părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu arhid. Ioan Radu, secretar eparhial. După slujbă, chiriarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat textul Sfintei Evanghelii, ce vorbește despre începuturile propovăduirii Mântuitorului nostru Iisus Hristos și despre lumina pe care o aduce El în lume. „Iubiți credincioși, prin cuvântul Evangheliei de astăzi «Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția cerurilor», Mântuitorul Hristos ne pune în atenție realitatea Împărăției cerurilor, locul odihnei și al slujirii noastre veșnice în fața Preasfintei Treimi-Dumnezeu. Împărăția lui Dumnezeu este o realitate pe care într-o zi o vom trăi aievea. Ori de câte ori pășiți pragul acestei biserici, frățiile voastre mai faceți încă un pas spre cer, cu cât faceți mai mulți pași în viața aceasta spre sfântul locaș, cu atât vă apropiați mai mult de Poarta Raiului. Cheia de intrare în Rai este crucea vieții fiecăruia dintre noi. Cu toții avem datoria să o purtăm cu demnitate, smerenie în călătoria noastră din viața aceasta spre Împărăția lui Dumnezeu“, a precizat Înaltpreasfinția Sa. La final, parohul bisericii a mulțumit Mitropolitului Banatului pentru bucuria de a fi participat împreună la rugăciune și a exprimat gândurile de bine ale credincioșilor pe care îi păstorește.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1261, Ultimul acces: 2024-04-18 07:00:49