Mihai Eminescu, omagiat la Scoala Primara si Gimnaziul „Varlaam Mitropolitul“ - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mihai Eminescu, omagiat la Școala Primară și Gimnaziul „Varlaam Mitropolitul“

[2015-01-14]
În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești“, ajunge la inimile celor care îl omagiază. Anul acesta se împlinesc 165 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, iar la Școala Primară și Gimnaziul „Varlaam Mitropolitul“, versurile eminesciene au devenit subiect de serbare generală.
Nici bine nu s-au întors din vacanță elevii de la Școala Primar㠄Varlaam Mitropolitul“, că au și primit o temă foarte frumoasă, care i-a încântat peste măsură. Ei au fost provocați să compună un catren și apoi să rostească, la unison, alături de învățători și profesori, poezii din opera poetului Mihai Eminescu. „Ne-am dorit să ne unim într-un cuget pentru a celebra ziua de 15 ianuarie. Fiecare dintre noi a învățat câte o strofă dintr-o poezie și vom face un recital chiar de ziua poetului“, ne-a declarat învățătoarea Maria Anton. Copiii de la „Varlaam Mitropolitul“ vor și picta, iar lucrările colorate și catrenele vor fi expuse, cu o zi înainte de sărbătoarea „Luceafărului“, în holul școlii. Un juriu le va alege pe cele mai inspirate, iar mâine, 15 ianuarie, va avea loc un spectacol.
Pregătiri sunt de zor și la Gimnaziu, unde elevii au fost invitați să expună, în eseuri, fragmente referitoare la prietenia lui Eminescu și a lui Ion Creangă și au fost provocați să arate principalele direcții ale poeziilor eminesciene. „Este un proiect care va dura trei zile. Ne pregătim de ceva timp, ca să iasă totul așa cum trebuie. Aniversările marilor scriitori sunt importante“, a adăugat prof. Anamaria Timofti.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1127, Ultimul acces: 2024-04-14 19:57:53