Papa Francisc se desparte de Sri Lanka si merge in Filipine - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc se desparte de Sri Lanka și merge în Filipine

[2015-01-15]
Papa Francisc a părăsit Sri Lanka pentru Filipine în cursul dimineții de joi, după o călătorie plină de evenimente în această țară insulară. Papa a mers pe covorul roșu întins la Aeroportul Internațional din Colombo, salutându-i pe Episcopii catolici și pe oficialii srilankezi. După cum a devenit deja o tradiție, Sfântul Părinte și-a dus singur bagajul de mână.
Calea spre avionul papal a fost marcată de alinierea gărzii de onoare, în costumația tradițională. Înainte de sosirea Papei zeci de copii s-au strâns fluturând steaguri ale țării și ale Sfântului Scaun. Papa nu a ținut nici un discurs pe aeroport. Ultima oprire înainte de aeroport a fost Institutul Cultural Benedict al XVI-lea, din Bolawalana, unde a binecuvântat capela Fecioarei din Lanka. Pontiful a fost așteptat la institut de Cardinalul Malcolm Ranjith de Colombo și de pr. Mahamalge Quintus Fernando, rectorul institutului. Printre miile de persoane strânse aici au fost 250 de muncitori ce au lucrat la institut, pescari locali și un cor.
Cardinalul Ranjith a lansat proiectul pentru institut în 2011. Scopul Institutului Benedict al XVI-lea este colaborarea cu agențiile din Sri Lanka pentru reconstruirea națiunii după 30 de ani de război civil. Institutul are departamente de dialog și cooperare interreligioasă, de limbi străine și de studii superioare. Departamentul de studii superioare vizează arii precum teologia, filosofia, economica și afacerile. Călătoria Papei Francisc în Sri Lanka a început pe 12 ianuarie și a inclus canonizarea Sf. Iosif Vaz, un preot din secolul XVII recunoscut acum ca primul sfânt srilankez. Călătoria în Filipine, care începe oficial de mâine și se va încheia pe 19 ianuarie, va include între altele o Liturghie cu participarea - se estimează - a până la cinci milioane de persoane.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1133, Ultimul acces: 2024-03-24 12:46:17