Vizita arhiereasca la Asezamantului social „Sfantul Vasile cel Mare” din Alba Iulia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită arhierească la Așezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia

[2015-01-19]
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat sâmbătă, 17 ianuarie 2015, în mijlocul copiilor și tinerilor ocrotiți în cadrul Așezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia, prilej cu care le-a pus la suflet atât lor, cât și angajaților un cuvânt de binecuvântare și de mângâiere. La final, Înaltpreasfinția Sa a împărțit cadouri și iconițe persoanelor ocrotite în așezământul albaiulian.
Adresându-se celor prezenți, potrivit reintregirea.ro, Ierarhul a spus: „Mă bucur să fiu astăzi la Așezământul filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia, în care se acordă asistență socială unui grup de 14 copii. Biologic vorbind, copiii sunt generațiile mature de mâine ale omenirii, veriga de legătură organică dintre prezent și viitor. Pe plan spiritual-moral, ei sunt mugurii idealurilor creștine de perfecțiune, modele de viață pentru cei din jurul lor. Având grijă de copii, noi Îl imităm pe Hristos, Care i-a iubit și a zis: „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” (Mc. 10, 14). Apreciez activitatea desfășurată de către Părintele Marcel Duda și de către colaboratorii Sfinției Sale, și-L rog pe Dumnezeu să le înmulțească răbdarea și iubirea jertfelnică”.
Prezența constantă a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în mijlocul celor mai încercați dintre semenii noștri și, în special, a copiilor și tinerilor ocrotiți în centrele sociale oferă preoților și credincioșilor din Eparhia Alba Iuliei un model de abordare a fraților noștri ce au nevoie de ajutor. Mai mult decât atât, prin rugăciuni, cuvinte frumoase și fapte, Arhipăstorul nostru Îl mărturisește și-L face prezent pe Cel ce a arătat în mod repetat dragoste față de copii și grijă față de tineri, a hrănit pe cei flămânzi, a vindecat pe cei bolnavi și i-a mâgaiat pe cei necăjiți.
Așezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia oferă găzduire, servicii educative și de consiliere pentru 14 copii și tineri cu vârste între 8 și 20 de ani. El a fost înființat în anul 2003 în urma unui parteneriat încheiat între Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Serviciul Public de Asistență Socială Alba Iulia și Serviciul de Ajutor Maltez din Koblentz, Germania.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 846, Ultimul acces: 2024-03-28 08:35:24