Hram la Biserica "Sfantul Antonie cel Mare" din Sibiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hram la Biserica "Sfântul Antonie cel Mare" din Sibiu

[2015-01-19]
Singurul locaș de cult închinat Sfântului Antonie cel Mare, părintele monahismului eremit, a fost în sărbătoare sâmbătă, 17 ianuarie 2015, de ziua hramului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte vicarul administrativ al eparhiei și paroh la biserica sibiană, pr. Ilarie Benchea, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, ceilalți trei slujitori ai locașului de cult și alți preoți.
La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas pentru Mitropolitul Antonie Plămădeală, ctitor al acestui locaș de închinare, fiind pomeniți și alți ctitori și slujitori.
În cuvântul de învățătură, potrivit mitropolia-ardealului.ro, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre modelul de viețuire duhovnicească oferit de Sfântul Antonie cel Mare, iar mai apoi părintele Ilarie Benchea i-a mulțumit ierarhului pentru participarea și la hramul din acest an și pentru sprijinul oferit bisericii.
Din partea preoților și credincioșilor ierarhul a primit o icoană, cei prezenți având posibilitatea să se închine la capul Sfântului Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adus într-o raclă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.
Biserica “Sfântul Antonie cel Mare” din Sibiu a fost ridicată cu multă jertfă în anii de comunism. Locașul de rugăciune ridicat într-un cartier mare al Sibiului, unde nu exista la acea vreme nici o biserică, a fost amenajat inițial într-o casă, care după evenimentele din 1989 a fost extinsă și transformată într-un adevărat locaș de închinare.
Credincioșii din cartierul Hipodrom sunt foarte legați de această biserică ridicată exclusiv cu donațiile lor. În incintă se află și un așezământ social unde au loc diferite activități cu tinerii și bătrânii, iar în acest an închina misiunii în parohie vor avea loc o serie de manifestări culturale și sociale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 895, Ultimul acces: 2024-03-29 05:03:44