Burse pentru teologii romani in Elvetia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Burse pentru teologii români în Elveția

[2015-01-20]
Studenții Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul“ din București au posibilitatea să studieze la Institutul de Studii Superioare în Teologie Ortodoxă de pe lângă Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice de la Chambesy, Geneva, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
Institutul pune la dispoziție un program de studii masterale cu o durată de patru semestre, dintre care trei semestre pentru parcurgerea cursurilor și un semestru pentru elaborarea disertației. La sfârșitul programului de studiu, absolvenții obțin diploma de „Master of Arts în Studii Teologice“ (specializarea Ortodoxie și Studii intercreștine), care le poate conferi accesul pentru elaborarea unei teze de doctorat.
Studenții care aplică pentru acest program trebuie să știe că limba de predare este franceza, iar debutul semestrului I din viitorul an universitar (2015-2016) este fixat pe 14 septembrie 2015. Candidaturile trebuie depuse la secretariatul institutului până la 6 februarie 2015 și trebuie să conțină piesele semnificative pentru desfășurarea examenului de dosar (diploma de bacalaureat și diploma de licență în teologie - în forma originală, notă biografică detaliată, scrisoare de recomandare din partea autorității bisericești etc.). Mai multe detalii găsiți pe site-ul:www.institutorthodoxe.org, la rubrica: „Inscription“.
„Programul de studiu are ca obiectiv formarea de specialiști în cadrul Bisericilor Ortodoxe locale pentru a răspunde cerințelor actuale privind relațiile interortodoxe, intercreștine și interreligioase, o adevărată «întâlnire teologică între Orient și Occident». Masteranzii selecționați sunt bursieri ai Centrului Ortodox al Patriarhiei Ecumenice“, se arată pe ftoub.ro, site-ul Facultății de teologie Ortodoxă din București. Materiile predate la institut sunt: teologie dogmatică, istoria Bisericii, drept canonic, patrologie, liturgică, elemente de iconografie, un seminar despre mișcarea ecumenică, precum și un curs opțional despre dialogurile teologice bilaterale și multilaterale ale Bisericii Ortodoxe. De asemenea, ca materii opționale figurează cursurile de teologie dogmatică, teologie biblică, teologie fundamentală, pregătite de profesorii de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Freiburg și Facultatea de Teologie Protestantă din Geneva.
Institutul de Studii Superioare în Teologie Ortodoxă a fost înființat în 1997 pe lângă Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice de la Chambesy, Geneva. Cursurile sunt organizate în conformitate cu convențiile oficiale înregistrate cu facultățile de teologie de la universitățile din Freibourg și Geneva.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 890, Ultimul acces: 2024-03-29 05:42:28