Prima zi a anului la Catedrala din Cluj-Napoca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima zi a anului la Catedrala din Cluj-Napoca

[2016-01-02]
Credincioșii clujeni au sărbătorit prin rugăciune prima zi a anului 2016 (01 ianuarie) la Catedrala mitropolitană din centrul orașului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, consilieri de la Centrul eparhial, slujitori ai sfântului lăcaș, dar și profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș, informează Radio Renașterea.
La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a transmis tuturor urări de bine la început de an. „Dumnezeu să ne dea tuturor ceea ce avem nevoie, iar anul aceasta să fie binecuvântat cu belșug spiritual și material”, a spus ierarhul.
În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a explicat și semnificația teologică a praznicului „Tăierii împrejur”.
În toate locașurile de cult s-a oficiat, astăzi, 1 ianuarie, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. În cadrul slujbei din catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, diaconul Dan Văscu, director tehnic Radio Renașterea, a fost hirotesit arhidiacon, iar teologul Anton Viorel Pop hirotonit diacon. Cel din urmă va fi hirotonit preot pentru parohia Telciu, Protopopiatul Năsăud.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4657, Ultimul acces: 2023-12-11 16:48:37