2016 – Anul omagial al educatiei religioase a tineretului crestin ortodox si Anul comemorativ al Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul si al tipografilor bisericesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

2016 – Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești

[2016-01-01]
La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în ședința de lucru din 28-29 octombrie 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2016 drept Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești în Patriarhia Română. În acest sens, Cancelaria Sfântului Sinod a elaborat un program-cadru național bisericesc care se va desfășura după următoarele coordonate:
În primul semestru al anului 2016, sub genericul „Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”, vor fi evidențiate formarea spirituală a tinerilor și orientarea lor spre însușirea valorilor perene prin intermediul Familiei, Bisericii și Școlii; educația creștină a tinerilor pentru misiune; importanța prezenței și participării tinerilor la viața comunității creștine; cultivarea iubirii, a prieteniei și a respectului față de aproapele, precum și ajutorarea oamenilor nevoiași etc.
În al doilea semestru al anului 2016, sub genericul „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești”, va fi evaluată moștenirea spirituală și culturală a acestui sfânt, la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016), precum și importanța tiparului în dezvoltarea misiunii Bisericii.
În toamna anului 2016, Patriarhia Română, împreună cu Arhiepiscopia Bucureștilor, va organiza o Întâlnire internațională a tineretului ortodox și un Simpozion internațional la care vor fi invitați reprezentanți ai celorlalte Biserici Ortodoxe surori. Programul și celelalte detalii de organizare vor fi publicate într-un ghid practic pentru participanțieditat de Patriarhia Română.
Tot în anul 2016, Patriarhia Română, împreună cu Arhiepiscopia Bucureștilor, va organiza un Simpozion național dedicat Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești, iar, în colaborare cu Academia Română, va organiza o expoziție națională dedicată operei acestui Sfânt Ierarh Martir.
În ziua de 27 septembrie 2016, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, va fi oficiată Sfânta Liturghie la Mănăstirea Antim din București, ctitoria sfântului, cu participarea ierarhilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a unor ierarhi ai Patriarhiei Georgiei și altor ierarhi străini.
Eparhiile și instituțiile de învățământ teologic ale Bisericii Ortodoxe Române vor organiza, în anul 2016, conferințe, simpozioane, colocvii, seminarii etc. cu tema 2016 – Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești în Patriarhia Română. Aceste teme vor fi prezentate și discutate, de asemenea, în timpul conferințelor pastoral-misionare semestriale de primăvară și toamnă organizate în eparhiile Patriarhiei Române.
Agenția de pelerinaj BASILICA Travel și centrele de pelerinaj ale Patriarhiei Române vor organiza pelerinaje ale tineretului ortodox în țară și străinătate la biserici și mănăstiri unde au viețuit mari duhovnici ai Ortodoxiei, precum și la locurile legate de viața, martiriul și moștenirea culturală a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, inclusiv în Patriarhia Georgiei.
În luna octombrie 2016, la Patriarhia Română va avea loc ședința solemnă a Sfântului Sinod în care va fi prezentată o sinteză a evenimentelor organizate în eparhiile din țară și străinătate pe această temă.
Manifestările organizate în 2016 – Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești în Patriarhia Român㠖 vor fi mediatizate de către Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, mass-media bisericească eparhială și presa laică receptivă la valorile credinței creștine.
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2331, Ultimul acces: 2021-03-06 23:25:14