Duminica dinaintea Botezului Domnului in orasul SAžnderborg, Danemarca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica dinaintea Botezului Domnului în orașul SĂžnderborg, Danemarca

[2016-01-04]
În Duminica dinaintea Botezului Domnului, 3 ianuarie 2016, parohia ortodoxă românească Botezul Domnului din orașul SĂžnderborg, Danemarca, și-a serbat hramul, după cum informează www.episcopiascandinaviei.se
Credincioșii de la polul cel mai îndepărtat al Episcopiei Europei de Nord au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe ierarhul lor. Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi care a săvârșit Sfânta Liturghie, a rostit un cuvânt de învățătură și a purtat un dialog ziditor cu cei prezenți la slujbă. Copiii au primit în dar din partea arhiereului cărți ilustrate iar adulții cărți de folos sufletesc.
Părintele episcop a arătat în cuvântul său importanța sărbătorii Bobotezei în viața creștinului, referindu-se la semnificația sfințirii caselor cu Aghiasma Mare, în aceste zile premergătoare prăznuirii, când sfințiții slujitori îl readuc pe Hristos în casa și în inima credincioșilor.
În după-amiaza zilei, Preasfințitul Macarie împreună cu preotul paroh Leon Iacob au vizitat și au sfințit, după rânduială, câteva case ale enoriașilor români din SĂžnderborg.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 531, Ultimul acces: 2021-04-18 03:06:18