Slujire Arhiereasca la Chitighaz (Ungaria), in Duminica dinaintea Botezului Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire Arhierească la Chitighaz (Ungaria), în Duminica dinaintea Botezului Domnului

[2016-01-04]
În Duminica dinaintea Botezului Domnului (3 ianuarie 2016), Preasfințitul Părinte Siluan s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Chitighaz (Kétegyháza), aparținând Episcopiei Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria.
Cu acest prilej, Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească, împreună cu un sobor format din Părintele Florin Olteanu, Protopop de Giula și Parohul Chitighazului, Părintele Singhel Visarion Tuderici, Secretar Eparhial, Arhidiaconul Claudiu Condurache și Diaconul Emanuel Văduva, de la Catedrala Episcopală din Giula, iar răspunsurile la strană au fost date de cantorul bisericii, Domnul Ștefan Brândaș, ajuns la venerabila vârstă de 87 de ani, împreună cu alți credincioși și tineri, din Chitighaz, dar și din Arad, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Siluan și-a exprimat bucuria de a se afla din nou la Parohia Chitighaz, însă de data aceasta în vremea Sfintelor Sărbători de iarnă, deoarece fiecare întâlnire în duh de rugăciune și împreună-slujire, la Sfânta Liturghie, este nu doar o pricină de mulțumire sufletească și de comuniune frățească românească, ci și de întărire în credință pentru toți participanții. Multe sunt darurile pe care le primim de la Bunul Dumnezeu în această perioadă specială din timpul anului, prin frumusețea deosebită a colindelor și bucuria Nașterii Domnului, dar și prin Agheasma Mare, care sfințește sufletele și casele tuturor celor care o primesc cu credință. Iar datoria noastră este și aceea de a transmite mai departe, ca pe o comoară de mare preț, credința ortodoxă în sufletele celor mai tineri, care sunt viitorul de mâine al Bisericii și al societății noastre. Ierarhul a apreciat, de asemenea, frumusețea locașului de cult, aflat în purtarea de grijă a Părintelui Paroh Florin Olteanu, dar și armonia cântărilor bisericești de la strană, la care cântă întreaga biserică și care sunt interpretate în stil bănățean.
Preasfințitul Părinte Siluan a împărtășit cu Sfintele Taine pe copii, iar la final Părintele Florin Olteanu a adus mulțumire Bunului Dumnezeu pentru frumoasele clipe, de înălțare sufletească, trăite de credincioșii din Chitighaz și a mulțumit, de asemenea, Ierarhului și Părinților de la Centrul Eparhial pentru această vizită și slujire misionar-pastorală, săvârșită la început de an.
În aceste zile, atât la Parohia Chitighaz, cât și la celelalte Parohii aparținând Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, preoții merg pe la casele credincioșilor, sfințindu-i pe aceștia și locuințele lor cu Agheasmă Mare, potrivit tradiției din Biserică noastră, legată de Bobotează.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 523, Ultimul acces: 2021-04-08 18:01:43