Anul nou la catedrala din Targoviste - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anul nou la catedrala din Târgoviște

[2016-01-03]
În ziua sărbătorii Tăierii împrejur cea după Trup a Domnului nostru Iisus Hristos și a Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, vineri, 01 ianuarie 2016, la Catedrala din Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum pentru noul an civil 2016, în prezența a numeroși credincioși, informează site-ul oficial al eparhiei.
În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat semnificația spirituală a sărbătorii Tăierii împrejur a Domnului Hristos ca prefigurare a Tainei Sfântului Botez și a evocat chipul luminos al Sf. Vasile cel Mare, unul din cei mai respectați și cunoscuți Părinți ai Bisericii, care a fondat instituțional opera social-filantropică creștină, cunoscută sub numele de Vasiliada, sursă de inspirație până astăzi a iubirii față de aproapele. Model de Ierarh și misionar angajat profund în răspândirea principiilor evanghelice, Sfântul Vasile este unul din teologii redutabili ai primelor secole creștine, fiind creatorul liturghiei care-i poartă numele și autorul unei vaste opere doctrinare prin care a contribuit la dezvoltarea gândirii creștine.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2002, Ultimul acces: 2021-04-21 12:58:01