Duminica dinaintea Botezului Domnului la Manastirea Radu Voda - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica dinaintea Botezului Domnului la Mănăstirea Radu Vodă

[2016-01-03]
În Duminica dinaintea Botezului Domnului (03 ianuarie 2016), Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea bucureșteană Radu Vodă, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Protos. Sava Hasuc, din cadrul Sectorului Bunuri și Imobile Bisericești al Arhiepiscopiei Bucureștilor și slujitor la Mănăstirea Radu Vodă.
Din soborul slujitor au făcut parte și: Părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte și Superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan, părintele arhimandrit Nectarie Șofelea, starețul mănăstirii Radu Vodă și Exarh Administrativ al Mănăstirilor din Arhiepscopia Bucureștilor, părintele Arhimandrit Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod, preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfințitul Părinte Timotei a elogiat personalitatea deosebită a Sfântului Ioan Botezătorul, ultimul proroc al Vechiului Testament. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a arătat că misiunea pe care a avut-o Sfântul Ioan Botezătorul a fost aceea de a vesti venirea lui Mesia și de a boteza în râul Iordan pe cei care se pocăiau. Oamenii erau chemați, prin cuvintele sfântului Ioan Botezătorul, să se întoarcă de la păcatele lor, să își schimbe faptele și comportamentul în iminenta apropiere a vremurilor mesianice. Mesajul principal pe care îl transmitea Sfântul Ioan era „pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția Cerurilor“.
„Deși aparent un om simplu a avut o forță a cuvântului extraordinară deoarece avea mereu pe Domnul în gândul său”, a subliniat Preasfinția Sa.
Preasfințitul Părinte Timotei a arătat că această pericopă evanghelică, care ne vorbește despre Înainte-mergătorul Domnului și îndemnul său la pocăință, „se adresează tuturor: demnitarilor, oștașilor și oamenilor simpli”, iar cuvintele sale „sunt mai mult decât actuale în societatea contemporană”.
„Modelul Sfântului Ioan Botezătorul este demn de urmat în societatea de astăzi. Acesta a fost smerit, curajos și onest. Cuvintele Sfântului Ioan sunt mai mult decât actuale și trebuie să ne conformăm lor pentru a-l putea primi pe Hristos în sufletele noastre. Trebuie să îl imităm pe Sfântul Ioan Botezătorul și în slujirea pe care pe care el a arătat-o față de Hristos Domnul”, a spus Preasfinția Sa.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Timotei a hirotonit preot pe diac. Cristian Antonescu pe seama Parohiei Ghermănești, Protoieria Ilfov Nord, iar pe tânărul teolog Emanuel Englert l-a hirotonit diacon pe seama Capelei Liceului tehnologic special Regina Elisabeta, Protoieria 2 Capitală.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 18757, Ultimul acces: 2021-04-13 16:01:12