Inceputul Noului An in Danemarca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Începutul Noului An în Danemarca

[2016-01-03]
La 1 ianuarie 2016, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Paraclisul Mănăstirii Ortodoxe Române Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț din Ikast, Danemarca, informează site-ul oficial al Eparhiei. Ierarhul a fost înconjurat de preoții și credincioșii ortodocși pelerini din Danemarca, Suedia, Norvegia și Finlanda care, după Slujba Tedeum-ului, au transmis urările îndătinate de Anul Nou.
Sâmbătă, 2 ianuarie 2015 Părintele Episcop Macarie a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava din Herning-Ikast, Danemarca. Părintele paroh Casian Silviu și enoriașii au mulțumit chiriarhului pentru jertfelnica sa slujire și pentru sprijinul său în achiziționarea și renovarea bisericii parohiale românești proprii din Ikast. Preasfințitul Părinte Macarie a spovedit preoții și credincioșii, i-a sfătuit și i-a mângâiat, prin sfat și rugăciune, pe toți cei aflați în nevoi. Copiii și adulții prezenți la slujbă au primit din partea ierarhului mai multe daruri.
În Duminica dinaintea Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a oficiat Sfânta Liturghie de hram, în biserica parohiei ortodoxe române Botezul Domnului din orașul danez SĂžnderborg.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 556, Ultimul acces: 2021-04-19 17:39:26