Hramul Parohiei „Sf. Vasile” din Ploiesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul Parohiei „Sf. Vasile” din Ploiești

[2016-01-02]
Parohia Sfântul Vasile din Ploiești și-a sărbătorit hramul vineri, 01 ianuarie 2016. Cu acest prilej, Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preasințitului Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar Patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La finalul slujbei, conform rânduielilor Bisericii noastre, Preasfinția Sa a oficiat și slujba de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în anul care s-a încheiat.
„La slujba Sfintei Liturghii oficiată cu prilejul hramului au fost prezenți numeroși credincioși. Bucuria slujirii a fost încununată de prezența Preasfințitului Părinte Ieronim, Episcop Vicar Patriarhal care, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Române, a venit în mijlocul enoriașilor. Înconjurat de soborul preoților slujitori ai parohiei, Preasfințitul Ieronim a săvârșit slujba Sfintei Liturghii și Tedeum-ul de început de an”, a precizat părintele Stroe Mihăiță, Protoiereul Protopopiatului Ploiești Sud.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre Praznicul Tăierii Împrejur a Domnului și a evocat personalitatea marcantă a Sfântului Vasile cel Mare evidențiind modelul slujirii sale ca Arhipăstor.
Episcopul Vicar Patriarhal a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel tuturor celor prezenți, urând acestora sănătate, pace, bucurie și împlinire.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8747, Ultimul acces: 2023-12-11 16:48:38