Concert pentru Papa emerit Benedict al XVI-lea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concert pentru Papa emerit Benedict al XVI-lea

[2016-01-02]
deo: Angelus (03.01.2016)
(JM01) Maria, ca mamă a milostivirii
DOCUMENTE
Predica Papei la Liturghia celebrată în Bazilica Santa Maria Maggiore
COMENTARII
Voicu Mager din Bucuresti la IPS Ioan Robu aniversează 30 de ani de episcopat (comunicat)
v a t i c a n
Concert pentru Papa emerit Benedict al XVI-lea
În Aula Înălțării Fecioarei la Cer, din studiourile Radio Vatican, din Grădinile Vaticanului, miercuri după-masă a avut loc un concert special. Și a inclus un membru special în audiență: pe Papa emerit Benedict al XVI-lea. Corul german "Jugendkantorei am Eichstatt Dom", condus de Christian Heiss, este format din 36 de tineri cu vârsta între 12 și 18 ani. Se află în Roma pentru a participa la al 40-lea Congres al Tinerilor Interpreți.
Programul concertului din Vatican, inspirat din temele de Crăciun, a inclus lucrări de Mendelssohn, Brahms și Benjamin Britten. Colindul "O du fröhliche" a fost prelucrat de Mons. Georg Ratzinger, fratele Papei emerit, care a participat de asemenea la concert, alături de Mons. Georg Gaenswein, prefectul Casei Papale, și Cardinalul Giovanni Lajolo, fost Nunțiu Apostolic în Germania. Tinerii au cântat cu fețele strălucind, dat fiind că privilegiul de a-l avea în audiență pe Papa emerit le-a fost comunicat doar cu o seară înainte. La sfârșitul concertului, Pontiful german le-a mulțumit, le-a dorit an nou fericit și o ședere plăcută în Roma.
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1169, Ultimul acces: 2024-04-13 03:50:44