Papa Francisc: Sa cantam pentru calatoria noastra crestina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Să cântăm pentru călătoria noastră creștină

[2016-01-02]
Papa Francisc i-a primit în dimineața zilei de joi, 31 decembrie 2015, în Aula Paul al VI-lea din Vatican, pe Pueri cantores. Organizația internațională de tineri coriști și-a desfășurat întâlnirea anuală în Roma în această săptămână, șase zile de festivități, culminând în ziua de Anul Nou cu participarea unora dintre ei la Liturghia din Bazilica San Pietro. Motoul Congresului din acest an este "Cantate spem vestram!" - "Cântați speranța voastră!" - o temă asupra căreia Papa Francisc a reflectat pe larg în discursul liber ținut joi în fața coriștilor. "Viața creștină este o călătorie", a spus Pontiful, "este o călătorie plină de bucurie: cântați, deci, pentru aceasta".
Papa a răspuns la o serie de întrebări selectate dintre cele ale celor peste 4.000 de participanți, care au mers de la faptul dacă se mânie vreodată la ce dorea, atunci când era copil, să ajungă când va fi mare. "Când eram băiat, m-am gândit să mă fac măcelar", a răspuns el la a doua întrebare, explicând că întotdeauna îi plăcea să îi vadă pe măcelari cum lucrau în măcelăriile din Buenos Aires. Ca răspuns la prima întrebare, a spus: "Da, dar nu mușc", și a avertizat împotriva la a lăsa ca o reacție umană normală și inevitabilă la nedreptate sau chiar la comportamentul deranjant al celorlalți să devină un obicei. "Mânia este otravă, vă otrăvește sufletele", dacă ne lăsăm în voia ei prea mult sau prea des.
Un alt tânăr interlocutor al Papei Francisc l-a întrebat dacă lumea va fi mereu așa cum o vedem la știrile de seară, unde pare adesea plină doar de istorisiri rele, triste și chiar tragice. "Această luptă dintre rău și Dumnezeu va continua până la sfârșitul zilelor". Pontiful a continuat: "Noi avem fiecare înlăuntrul nostru un câmp de bătălie - în fiecare dintre noi există o luptă între bine și rău: avem haruri și ispite, și trebuie să vorbim cu preotul paroh și cu cateheții despre acestea, pentru a le înțelege bine".
Totuși, există și multe puncte luminoase. "Există multe lucruri bune în lume, și mă întreb: de ce nu sunt făcute cunoscute aceste lucruri bune?" Când ne uităm la televizor, "să ne gândim la numeroșii, numeroșii oameni - atâția oameni sfinți - care și-au dăruit în întregime viețile pentru a-i ajuta pe ceilalți" cu fapta și cu rugăciunea - laici, preoți și persoane consacrate deopotrivă". După un scurt moment coral, Papa Francisc a dat binecuvântarea sa și a adresat urări pentru Anul Nou, adăugând: "Ne vedem mâine în Bazilica San Pietro - va fi o plăcere".
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 519, Ultimul acces: 2021-04-21 23:46:51