Medalie dedicata Jubileului Milostivirii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Medalie dedicată Jubileului Milostivirii

[2016-01-03]
Începând cu data de 4 ianuarie 2016, va fi disponibilă medalia oficială a Jubileului extraordinar al Milostivirii. Aceasta se va găsi la Administrația Patrimoniului Sfântului Scaun și la diferite sedii ale Librăriei Editurii Vaticane, informează Radio Vatican. Centrul medaliei este reprezentat, în mod sugestiv, de scena întoarcerii fiului risipitor.
Milostivirea Tatălui care îi iartă pe fiii Săi este nemărginită. Acest lucru poate fi dedus din imaginea imprimată pe medalia oficială a Jubileului Milostivirii. Este o medalie cu diametrul de 50 de mm, care conține simboluri și cuvinte fundamentale pentru viața fiecărui creștin. Acestea trimit la semnificația profundă pe care Suveranul Pontif a dorit să o dea Anului Sfânt. În dreapta medaliei se află stema Papei Francisc înconjurată de cuvintele în limba latină "Iubilaeum Extraordinarium Misericordiae". Pe margine stă scris "E Civitate Vaticana", adică "A orașului Vatican", și numărul medaliei.
Pe reversul medaliei este imprimată celebra operă a pictorului Rembrandt "Întoarcerea fiului risipitor", inspirată din parabola Tatălui milostiv, descrisă în Evanghelia după Luca. Foarte semnificativ este faptul că mâinile Tatălui de pe spatele fiului au trăsături diverse. Una are trăsături masculine, iar alta feminine. Acest lucru dorește să sugereze că iertarea vine de la Tatăl, dar se obține prin intermediul Bisericii. În jurul imaginii se află cuvintele în limba latină "Veșnică este mila Lui" (verset din Psalmul 136, ce se regăsește de trei ori în Bula jubiliară).
Fiecare exemplar este însoțit de un certificat de garanție, cu ștampila secretariatului de stat. Medalia este încadrată într-o sculptură de bronz, decorată pe ambele laturi cu lăstari de struguri ce reprezintă Euharistia, făcând trimitere la poporul lui Dumnezeu, "Via Domnului". Regăsim imaginea păunului care, în iconografia primilor creștini, reprezenta viața veșnică. Așadar, o viață infinită, precum este milostivirea Tatălui.
(Sursa: Radio Vatican)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 479, Ultimul acces: 2021-04-14 11:06:06